ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

GUIÓ PEL TREBALL DE LES CONDUCTES ASSERTIVES, PASSIVES I AGRESSIVES.


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2013  •  Tesis  •  1.323 Palabras (6 Páginas)  •  776 Visitas

Página 1 de 6

GUIÓ PEL TREBALL DE LES CONDUCTES ASSERTIVES, PASSIVES I AGRESSIVES.

INTRODUCCIÓ

Melvin Udall és un escriptor de novel•les romàntiques que pateix un trastorn obsessiu - compulsiu , cosa que el fa intractable per la resta de la societat. Hi ha una persona que sí conviu amb ell en el seu dia a dia : la cambrera Carol, qui l'atén pacientment al restaurant on sol dinar , al que ell porta sempre un joc de coberts sol ús per no fer servir els mateixos que han fet servir altres persones . El fill de Carol pateix asma crònica , i les cures continus que ella ha dedicar són un obstacle perquè ella tingui cap relació sentimental . D'altra banda , el veí homosexual de Melvin , Simon Bishop és un prometedor artista plàstic que és atacat a casa , rebent ferides a la cara i en una cama . Mentre que aquesta hospitalitzat , l'agent de Simon obliga a Melvin a cuidar el gosset del seu veí , que immediatament es guanya l'afecte de l'obsessiu escriptor .

El pel•lícula arriba al seu clímax quan Melvin , Carol i Simon viatgen a Baltimore , a casa dels pares d'aquest últim per demanar-los diners per pagar les despeses generades per l'hospitalització. Simon, a més d'haver quedat sense diners , ha perdut la inspiració i el seu treball creatiu es ressent . Durant el viatge , Melvin comença a mostrar el seu àcid atractiu romàntic amb Carol , mentre que Simon descobreix en ella la seva musa i el retorn de la inspiració artística perduda.

I en aquest treball s’analitza els diferents comportaments que adopten els protagonistes de la pel•lícula.

2- ANÀLISI DELS PERSONATGES ( EN QUINA CONDUCTA DESTACA MÉS CADA UN D’ELLS)

Melvin mostra tot un repertori de conductes repetitives , impulsives , no controlables , que interfereixen seriosament amb la seva vida normal, les típiques conductes relacionades amb la higiene ( rentar-se les mans amb aigua bullint , tenir les prestatgeries plenes de sabons utilitzant un cada vegada que se les renta , no tocar res amb les mans sense guants , no ser tocat per altres ) a les relacionades amb la seguretat i el perill ( passar 5 vegades la clau , no trepitjar les línies que separen les rajoles o les esquerdes del sòl , utilitzar els seus propis coberts de plàstic esterilitzats ) ,

l'ordre i la planificació mil•limètrica de tots els detalls (tenir les piles de papers , ampolles d'aigua, pots de menjar, CD, perfectament ordenats i alineats , col•locar els coberts sempre en la mateixa posició , necessitar que li atengui sempre la mateixa persona o seure just sempre a la mateixa taula , demanar sempre el mateix menjar i quantitat , la llista de roba per importar que ordena meticulosament al llit , la música perfectament planificada per al viatge en cotxe i els CD etiquetats per a l'ocasió ) o els rituals ( encendre i apagar 5 vegades els llums , posar-se les sabatilles a l' aixecar-se del llit).

Carol és una camarera que té problemes amb el seu fill malalt i no troba solució i l’únic que fa per soluciona’l és fer una muntanya , però és la única persona que pot mig aguantar Melvin. Però no sap com revelar els seus sentiments els altres. Predomina la conducta .

Simon

3- FES UN LLISTAT DE CONDUCTES (DELS TRES TIPUS) DE CADA PERSONATGE, TANT ELS PRINCIPALS COM ELS SECUNDARIS.

Melvin Udalagressiva, sarcàstic i prepotent, no te empatia, falta de capacitat per relacionar-se, egocentrisme, baixa autoestima, racista, omòfag, hostil...

Carol la camareraempatia, directa, diu sempre el que pensa, reconeix els seus errors, baija autoestima, insegura,

4- COM EVOLUCIONA CADA PERSONATGE AL LLARG DE LA PEL.LÍCULA?

En relació a la cambrera Carol , en un primer

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.3 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com