ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Psicologia del Treball. Planificació i Gestió de Recursos Humans


Enviado por   •  5 de Octubre de 2022  •  Reseñas  •  1.676 Palabras (7 Páginas)  •  60 Visitas

Página 1 de 7

Psicologia del Treball. Planificació i Gestió de Recursos Humans

LA BONA SORT- Àlex Rovira

  1. RESUM

El llibre La bona sort; claus per a la prosperitat, escrit per Àlex Rovira i Fernando Trías de Bes conta una història dins d'una altra en forma de faula. El llibre presenta tres parts: la trobada, la llegenda del trèvol màgic i el retrobament. La història se centra principalment en dos amics de la infància que es troben després de molt de temps. Dos protagonistes molt diferents entre si, els quals han viscut circumstàncies totalment diferents al llarg dels últims anys. L'altre protagonista d'aquest llibre és un conte que un dels personatges li explicarà a l'altre per tal que pugui entendre el valor de la bona sort i com s'aconsegueix aquesta.

La primera part comença amb una trobada casual de dos amics de la infància que es troben cinquanta anys després, en David i en Víctor, els quals expliquen com els ha anat al llarg dels últims anys en la vida. Per una banda, en David, que va heretar una fortuna i una empresa tèxtil amb grans utilitats, però ho va perdre tot a causa de la mala sort segons ell, no obstant això, el seu amic pensa tot el contrari, ja que considera que no va ser obra de l'atzar ni de la mala sort pas, sinó que en David no va saber com afrontar la situació ni manejar els problemes que es presentaven a la seva empresa, li va faltar precisió en la seva presa de decisions, pel fet que mai actuava a temps i, per tant, aquest no va poder ensortir-se. D'altra banda, en Víctor, malgrat ser part d'una família de pocs recursos, sempre s'ha ensortit, pel fet que des de ben jove va decidir estudiar en la universitat de la vida, fet que implica que ha sigut una persona molt treballadora i que, a diferència del seu amic, aquest era conscient que podria tenir sort i aconseguir allò que es proposés creant les circumstàncies necessàries per tal d'arribar al seu objectiu i no dependre de l'atzar. Aquest últim va adquirir un taller que estava a punt de tancar, però després d'anys de treball, esforç i innovació al negoci, aquest es va convertir en un fabricant exitós de bosses de pell. En relació amb aquest èxit d'en Víctor, en David pensa que simplement havia tingut sort, seguidament, en Víctor li explica al seu amic un conte anomenat La llegenda del trèvol màgic per tal de poder fer entendre aquest les diferències entre la sort i la bona sort, en què la sort és aquella que no depèn de tu mateix, com quan guanyes la loteria, i la bona sort, que si depèn de nosaltres mateixos, ja que un mateix la crea.

La segona part del llibre es centra en el conte del trèvol màgic, en què els protagonistes són dos cavallers: en Sid, que és un cavaller blanc, optimista i molt pacient i en Nott que és tot el contrari, és el cavaller negre, pessimista i no obté resultats per culpa de la por al fracàs. La història comença quan el mag Merlí convoca a tots els cavallers del regne per tal de proposar-los un repte. Els explica que en set dies creixerà en el bosc encantat un trèvol de quatre fulles que portarà sort il·limitada al cavaller que el trobi. El repte és acceptat pels dos cavallers anteriorment mencionats. La història acompanya als dos protagonistes durant els set dies a la recerca del trèvol màgic en el bosc encantat, en què es van trobant amb diferents personatges que li proporcionaran informació rellevant sobre el trèvol màgic, a més, aquesta és contada des de dos punts de vista diferents amb les mateixes situacions.

Per una banda, en Nott, es decanta per la sort fàcil, sense cap mèrit, ja que ni la mereix ni fa res per guanyar-se-la, es deixa anar per la por al fracàs i cada cop es veu més envoltat pel seu pessimisme a causa de les trobades amb els diferents personatges del bosc encantat li fan desanimar-se més amb relació al repte, perquè li diuen que és impossible que un trèvol creixi allà. En canvi, en Sid, cada dia aporta una acció per provocar que allò que sembla impossible es torni possible. Aquest crea les circumstàncies necessàries i apropiades per tal que pugui créixer el trèvol màgic en el bosc encantat i aquest obtingui la sort il·limitada, tot i que l'objectiu principal és aconseguir la sort il·limitada, en Sid se centra a proporcionar sort a la resta dels habitants del bosc encantat amb els seus actes. Per tant, observem que la a partir de la informació que els dos cavallers reben per part dels diferents personatges del bosc enantat, allò que fa cada cavaller amb la informació és el que marca la diferència per tal d'obtenir la sort. Cal destacar, que durant cada capítol de

la història es presenta una regla de la bona sort, en total són deu, les quals estan relacionades amb allò que succeïx durant aquell capítol.

Finalment, la tercera part se centra en el final del conte i es torna a centrar l'atenció en el retrobament dels dos amics. A partir del conte del trèvol màgic, en David valora el significat de la sort i s'adona que la llegenda és certa, ja que el retrobament entre els dos amics no ha sigut una casualitat sinó que ha sigut obra d'ell, perquè en realitat s'havia passat els últims anys buscant al seu amic sense deixar de creure que passaria fins aquell moment. El conte de la bona sort li arriba perquè sense ser conscient, era allò que ell estava buscant.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.7 Kb)   pdf (67.1 Kb)   docx (11.2 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com