ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Gastronomia Anglosaxona


Enviado por   •  9 de Marzo de 2020  •  Apuntes  •  1.265 Palabras (6 Páginas)  •  134 Visitas

Página 1 de 6

Gastronomia Anglosaxona

Fet per:David Verduzco i Tomás Lòpez

Data entrega: 2 de desembre 2019

Curs:CFGM cuina i gastronomia

  Index

  • Zona  geogràfica

  • Característiques de la cultura gastronòmica
  • Evolució històrica de la cuina tradicional
  • Plats representatius
  • Productes I.G.P, D.O.P, productes autòctons, productes representatius
  • 2 Productes i 2 Plats implementats a Espanya, explicacío i caracteristíques i aplicacions

Zona geogràfica

Els països que comparteixen la cultura anglosaxona són: Anglaterra, Escòcia, Irlanda de Nord i Gal·les (Regne Unit), Austràlia i Nova Zelanda.També hi ha els països i dependències que conformen l'Amèrica anglosaxona a causa de que l'idioma oficial o predominant és l'anglès, que esta formada per Canadà i USA.

Els països que comparteixen la cultura anglosaxona son el conjunt

 de països de parla anglesa, al costat de les antigues colònies britàniques, que comparteixen trets comuns.

https://www.lifeder.com/paises-anglosajones/

[pic 1]

Característiques de la cultura gastronomica

https://prezi.com/zlzxqgn0ja9v/comida-anglosajona/

 

Es caracteritza principalment per el fast food degut a que es viu d’una forma apresura per el que l’esmorzar i el sopar es converteixen en els menjars principals del dia, mentres que el dinar es més lleuger. Acostumen a començar el dia amb ous amb bacon, torrades, suc, fruita i café de manera que es pugui aguantar-se el dur día laboral.

Aquest tipus de menjar te dos influències: la anglosaxona, que sol oferir hamburgueses i patates fregides acompanyades amb diverses sales(ketchup ,mayonesa,mostassa) i la mediterránea que sol oferir pizzas, entrepans, tapes i kebabs.

Entre les seves característiques destaquen l'ús d'espècies, cereals i llegums, que solen utilitzar-se per saborizar i acompanyar els plats de carn i peix, especialment el porc, el bou, el salmó i la truita. Pel que fa a el formatge, és un dels productes més aclamats de la zona, encanvi un ingredient que apenes forma part d'aquesta cuina són les verdures, que solen emprar-se generalment cuites.

Evolució historica de la cuina tradicional

 

La història de el regne unit ha jugat un paper fonamental en la cuina anglosaxona. Quan van invair els romans, van introduir aliments que aviat es faràn imprescindibles en molts plats britànics.

Els saxons van aportar altres tècniques de agricultura a mes de una gran varietat de herbes que s’utilitzen en guisats.

Els víkings van contribuir amb les seves tècniques per assecar i ahumar peixos i carns, de fet avui en dia el salmó i areng  ahumats formen part d’un plat típic esmorzar en  moltes zones de Escocia i el nord d'Anglaterra.

Els normands van portar els seus vins i carns, durant les croades els soldats britànics van descobrir les fruites citriques,encara que el safrà va arribar a anglaterra segles abans, de la mà dels fenicis, va ser durant l'època de la colonització britànica a Àsia i Àfrica quan van començar a introduir espècies i aliments natius de països com l'Índia, Pakistan, Hong Kong, sucre del carib, té de l’India, café, cacao i patates d’America.

https://www.clubensayos.com/Historia-Americana/Comida-Anglosajona/92764.html

Plats representatius

Pudding de Yorkshire[pic 2]

El pudding de Yorkshire és un dels plats anglesos més reconeguts fora de les seves fronteres. Es tracta d'una hòstia de massa al forn, amb forma de bol, feta a base de farina, ous i llet. Tot i que es pot consumir en solitari com a acompanyament, són moltes les receptes que s’utilitzen com a recipient per farcits de verdures, carn i formatge. Tal és la seva popularitat que s'ha convertit en el mos estrella de les festes populars de la zona.

Shepherd’s Pie

[pic 3]

Es tracta d'una ració de carn de xai picada i coberta per una capa de formatge i puré de patates, una elaboració molt recurrent en aquesta cuina. La carn picada es fregeix i s'acompanya de pastanagues, pèsols, all, ceba i altres verdures, per després introduir-la al forn perquè es dauri i la patata quedi cruixent. A més, el puré sol alleugerir amb una mica de llet i mantega, que també li aporten un gust molt especial. Amb el pas dels anys, han aparegut diverses variants com el 'cottage pie', que s'elabora amb carn de vedella; el 'fisherman' s peu ', que substitueix la carn pel peix; o la versió vegetariana, 'shepherdess peu', feta amb llegums.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.2 Kb)   pdf (813 Kb)   docx (1.2 Mb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com