ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Proyecto desigualdad /cat


Enviado por   •  23 de Octubre de 2020  •  Documentos de Investigación  •  524 Palabras (3 Páginas)  •  109 Visitas

Página 1 de 3

LA PREHISTÒRIA

4º PRIMÀRIA.

Introducció

Per tal de comprendre els fets històrics es necessari conèixer els nostres antecedents que ens van dur a aquests fets, i per això, l’estudi de la història ha de començar des del primer moment que van aparèixer els essers humans a la terra.

La història de la humanitat es divideix en dos períodes: la prehistòria i la història.

En primer lloc parlarem de la prehistòria, la qual abasta milions d’anys.  És el període comprès entre l’aparició dels homes i la invenció de l’escriptura. Aquesta es divideix en tres etapes: paleolític, neolític i finalment l’edat dels metalls.

Per altra banda hi tenim la història, que fa referència al període comprès entre l’aparició de l’escriptura (fa aproximadament 5.000 anys) i l’actualitat.  

La present proposta didàctica té com a objectiu fonamental que l’alumnat adquireixi i construeixi el coneixement sobre la prehistòria de les Illes Balears i la importància que té aquesta.

Aquesta proposta va dirigida als alumnes de l’escola Sa Graduada, situada al municipi de Sa Pobla, Mallorca. Aquest centre fomenta el diàleg, el treball en equip, la interacció, participació i l’atenció a la diversitat.

La metodologia amb la qual es porten a terme les activitats es basa amb que l’alumne ha de ser el protagonista i constructor del seu propi aprenentatge. No és només el docent qui organitza, decideix i dona solucions, sinó que és un procés que es fa a través del diàleg. Tots aprenen de tots i mitjançant el diàleg es comparteixen idees i coneixement, d’aquesta manera cada nen i nena té un lloc a l’escola, siguin quines siguin les seves característiques i capacitats.

Ens trobem davant una aula de 5è de primària i hi ha un total de 26 alumnes.

L’aula està organitzada en 3 grups de 6 nens i 2 grups de 4. Hi ha un espai amb un panell per penjar-hi els projectes i tasques que és puguin exposar perquè tots els companys ho puguin mirar. També hi ha un espai d’informàtica, un de jocs, la zona de reciclatge i finalment hi trobem un espai anomenat boca-orella que és fa servir per solucionar diferents problemes que puguin sorgir dintre de l’aula.

L’organització és la següent:  

Aquesta Proposta Didàctica té una durada de ____ sessions, les quals s’imparteixen dues hores a la setmana. En aquest cas es farà els dijous durant dues hores seguides, d’aquesta manera es pot aprofitar al màxim la sessió. [pic 1]

Per acabar cal afegir que aquest s’impartirà durant el 3r trimestre.

Competències i objectius.

Una de les competències que cal destacar en aquesta Unitat Didàctica és la competència social i ciutadana ja que la prehistòria ens ensenya l’evolució de les diferents societats des de els seus inicis fins als nostres dies. Ens ensenya com ha anat evolucionant l’home i per tant com ha aprés a viure en societat.

Una altre competència que es treballarà és la competència en comunicació lingüística ja que alguns recursos són escrits i a més a més estaran en contacte amb diferents fonts d’informació com orals, visuals, etc.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)   pdf (88.7 Kb)   docx (10.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com