ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Como se da los Malalties: l'asma i la rabia


Enviado por   •  9 de Diciembre de 2017  •  Trabajos  •  2.560 Palabras (11 Páginas)  •  184 Visitas

Página 1 de 11

Malalties

Òscar Palomo Domínguez

1er de Bat B

16-17


Índex:

1.-Salut i malalties.............................................................................................................1

2.-Malalties no infeccioses................................................................................................1

3.-Malalties infeccioses.....................................................................................................2

4.-Malaltia no infecciosa // L’asma...................................................................................2

4.1.-Causes de l’asma............................................................................................2

4.2.-Factors desencadenants................................................................................3

4.3.-Tipus d’asma..................................................................................................3

4.4.-Símptomes de l’asma.....................................................................................3

        4.5.-Diagnòstic de l’asma......................................................................................3

        4.6.-Tractament....................................................................................................4

5.-Malalties infeccioses // La ràbia....................................................................................4

        5.1.-Causes de la ràbia...........................................................................................4

        5.2.-Símptomes.....................................................................................................5

        5.3.-Diagnòstic de la ràbia.....................................................................................6

        5.4.-Tractament de la ràbia...................................................................................6

6.- Bibliografia...................................................................................................................7

        


1.-Salut i malalties:

La salut és l’estat en què l’organisme exerceix normalment les seves funcions, complementat per el benestar físic, mental i social. En canvi una malaltia és l'alteració lleu o greu del funcionament normal d'un organisme o d'alguna de les seves parts deguda a una causa interna o externa, que aquests desencadenants es coneixen com a noxes.

Una noxa és qualsevol agent natural, amb la capacitat de generar algun mal a la persona. Les noxes poden classificar-se en noxes biològiques, físiques, químiques, socials i psíquiques.

  • Les noxes biològiques són virus, bacteris o paràsits que són capaços d'originar trastorns negatius per a les persones. Així mateix, hi ha alguns bacteris que són bons per a l'individu.
  • Les noxes químiques és quan, s'ingereix algun aliment que estigui en males condicions, o en respirar productes tòxics.
  •  Les noxes físiques seria el exposar-se massa als raigs del sol, rebre algun cop, els canvis sobtats de temperatura, etc.
  • Les noxes socials i psíquiques són tots els elements externs en els quals les persones poques vegades tenen control, però que igualment poden originar diferents malalties, entre els elements externs podem esmentar la contaminació ambiental, l'estrès, la situació econòmica i política del país, manca d'ocupació, la inseguretat, el racisme, etc.

2.-Malalties no infeccioses:

Les malalties no infeccioses són aquelles que no són causades per patògenes. Aquestes es classifiquen en malalties degeneratives, carencials, congènites i mentals o psiquiàtriques:

  • Les malalties degeneratives són aquelles que van degradant l'estat físic o mental de qui el pateix i provoca un desequilibri en els mecanismes de regeneració cel·lular. La degeneració és un procés en el qual un òrgan o teixit van perdent les seves característiques pròpies més importants, per la disminució de la seva activitat. Així, les malalties degeneratives afecten i modifiquen a les cèl·lules, en produir-se substàncies inhabituals que alteren el seu comportament.
  • Les malalties carencials són trastorns produïts per l'absència de substàncies essencials com les vitamines, els minerals o els aminoàcids. De forma més genèrica inclou aquelles situacions en què la substància essencial, és present però no s'absorbeix adequadament, o quan l'organisme no és capaç de produir algun producte natural essencial com una hormona.
  • Una malaltia congènita és aquella que es manifesta des del naixement, ja sigui produïda per un trastorn ocorregut durant el desenvolupament embrionari, durant el part, o com a conseqüència d'un defecte hereditari.
  • Una malaltia mental és una condició o trastorn que afecta el curs normal del pensament, tenint a més un gran impacte en l'emotivitat, estat d'ànim, funció cognitiva i conducta de l'individu.

Algunes de les principals prevencions són: mantenir una dieta saludable, mastegar correctament, realitzar exercici físic, no forçar la vista, no escoltar música amb el volum alt, evitar tòxics i fer les revisions mèdiques periòdiques.

3.-Malalties infeccioses:

Són les malalties generades per organismes microscòpics. Els principals causants són: virus, bacteris, protozous i fongs.

El procés d’una malaltia infecciosa comença per un contagi que pot ser directe (per mitjà de la sang, la saliva o altres secrecions) o indirecta (a través de un element transmissor). Continua amb un període d’incubació que dura fins que la malaltia es manifesta, seguidament segueix un període d’estat que és la durada de la malaltia i un període de resolució, la fase de guariment. Finalment acaba amb el període de convalescència que s’han eliminat els agents patògens de l’organisme.

Alguns mètodes de prevenció són: mantenir la pell neta, consumir aliments en bon estat, utilitzar objectes nets i posar-se les vacunes que per toquen depenent de l’edat.

4.-Malaltia no infecciosa // L’asma:

L'asma és una malaltia crònica dels pulmons que inflama i estreta les vies respiratòries. Aquesta malaltia afecta a persones de totes les edats, però en general comença durant la infància.

L'asma és una malaltia inflamatòria dels bronquis, que fa que aquests s'obstrueixin i siguin molt sensibles davant d'una gran quantitat d'estímuls de l'ambient. La inflamació dels bronquis causa un augment en la producció del moc de forma viscosa, pel que s'expulsa amb dificultat. L'augment de sensibilitat dels bronquis es denomina hiperactivitat i fa que els bronquis es tanquin davant determinats estímuls com l'exercici, l'aire fred, les infeccions víriques, el fum del tabac, l'olor a pintura, etcètera. Quan es parla de causes d'asma cal distingir entre les causes de l'asma i els factors desencadenants.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (18 Kb)   pdf (199 Kb)   docx (1 Mb)  
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com