ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Memoria historica i memoria nacional.


Enviado por   •  28 de Abril de 2016  •  Resúmenes  •  968 Palabras (4 Páginas)  •  441 Visitas

Página 1 de 4

Memoria historica i memoria nacional.

La memoria nacional seria un topus de memoria historica mes- una questio important que apareix al text la memoria social apareix com a construccio social o humana.

Problemes memoria nacional?

Tptes dues son una construccio, societats necessitat de construir aquestes memories colectives, necessitat didentificar

memoria colectiva no forma part memoria individual pero necessitat de cnstruir i identiifacarnos amb processos del passat: memoria historia o memoria nacional: per tenir punts en conmu que ens uneixen amb aquests grups socials.

Fonts orals utils

produccio coneixement historic: es el que afecta a la vida quotidiana de la majoria de persones i s'ha de rebutjar el tipus de i estatic i shan de donar precissament respostes de tipus dinamic al coneixement historic que permeti entroncar la historia amb els nous neguits que existeixen a la societat de començaments de segl. Des daquest punt de vista, un dels centres fonamentals de la historia :

1. regne unit: apaicio de teoria historica social vinculada al moviment obrer: treat union, fabià.

2. França: a lestat francès existia una tradicio clarissima en historia socialista vinculada a les tradicions igualitaristes

el fet que un esdeveniment revolucionari que trastoca sigui un dels esdeveniments centrals de la historiografia francesa des de la historia al costat de la ...mes que les que es produien a alemanya o a lestat espanyol. Tenint en compte les dues definicions.

Definicons: un dels grans historiadors de la historiografia frances: J. Jaurès important en la seva vessant politica com un dels grans represntants de la social democracia i assassinat al 1914, postulats antibelicistes, pero Jauriès ens interessa pq fa aportacions centrals a aquest proces de renovaccion des de la historia economica i social convatent el seguit de simplificacions i estrictament economicistes hereves o autoanomenat hereves del materialisme historic. Noe s un tipus deconomicisme no basava lexplicacio del canvi hsitoric amb transformacions historia eocnomica. Canvis explicaven la historia del a humanitat com una mena diferents formes de dominacio: que ens planteja J.Jauries amb voluntat dagafar elements genuins per donar resposta des de a les noves coordenades que es viuen a començaments s.XX.

Plantejament materialista interessant que permet explicar el canvi historic: en termes generals diu que les transformacions eonomiques, transformacions estructurals qu es produeix en el camp de la base historica actuen com una mena de motor del canvi historic: explicacio plausible pq societats canvien amb el pas dl temps, motor te a veure amb els canvis que te a veure amb estructura economica. Plantejament determinista no pq Jauriès ens diu que en les transformacions en la son motor canvi historic, son el que ens eplica duna fase de desenvolupament a una altra pero qui acaba determinant sentit i caracter canvi historic no es el que es produeix sino que es la capacitat daccio colectiva dels individus que viuen en societat.

Jauries fa un esquema complex partint del materialisme historic, pero tb del materialisme no marxista les transformacions en estructura economica son lelement darrencada.

Te a veure : apareix un component d'explicacio

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.2 Kb)   pdf (68.8 Kb)   docx (11.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com