ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sintesis Polietileno


Enviado por   •  4 de Marzo de 2014  •  1.081 Palabras (5 Páginas)  •  199 Visitas

Página 1 de 5

Reciclatge del tereftalat de polietilè(PET)

Introducció:

El tereftalat de polietilè, més conegut per les seves sigles com a PET, és un tipus de polímer termoplàstic. En un principi es va utilitzar per a la fabricació de fibres, però més tard es va utilitzar en forma de pel•lícula per envasar aliments al buit, actualment la major aplicació del PET és en forma d'ampolles per a begudes. Les característiques físiques d'aquesta substància li permeten actuar com una barrera contra diòxid de carboni, l'oxigen i la humitat. La capacitat de barrera es veu millorada si es barreja el PET amb altres substàncies barrera. El PET és un material que no es degradable, però que si que es pot reciclar.

Objectiu:

L'objectiu principal d'aquesta pràctica és reciclar el PET a àcid tereftàlic i obtenir aquest amb la millor presència possible i el més sec que sigui possible. Com a objectiu secundari haurem de posar en pràctica els coneixements obtinguts a les classes pràctiques anteriors.

Reacció i càlculs:

La reacció que durem a terme és una hidròlisi bàsica en medi alcohòlic.

Utilitzarem el alcohol N-amílic per dissoldre el PET i per accelerar la reacció.

Per dur a terme la pràctica utilitzarem 5 g de PET(0,026 mols), 4.4 g de KOH(0,0395 mols) i 20 mL d'alcohol N-amílic. L'alcohol s'utilitza per crear el medi de dissolució i per dissoldre el PET, en canvi el KOH és el limitant degut a que l'estequiometria d'aquest és de 2 enfront de l'1 que té el PET i de que no utilitzarem més del doble de KOH que de PET.

Procediment:

En un baló de fons rodo de 100 mL introduïm 5,01 g de PET tallat en petits quadradets de 5 mm de costat aproximadament, 4,43 g de KOH i 20 mL d'alcohol N-amílic. Agitem suaument el baló per obtenir una bona barreja dels components i procedim a la construcció del muntatge de reflux.

Per escalfar el baló podem utilitzar un bany d'oli amb la corresponent placa agitadora o bé un manta calefactora. Sí utilitzem la manta calefactora no caldrà introduir pedra porosa a l'interior del baló degut a la presència dels trossos de PET, però si que serà necessari agitar suaument el baló en el transcurs de la reacció per tal d'assegurar-nos que tots els trossos de PET formen part de la dissolució. Sí utilitzem la placa agitadora introduïren una mosca a l'agitador per tal de no haver d'agitar el baló en el transcurs de la reacció. Per realitzar un reflux més còmode triarem el refrigerador més gran que accepti el baló de 100 mL. Quan tinguem el muntatge preparat ens assegurem que totes les pinces estan ben fixades i comencem el procés de reflux.

El temps de reflux comença quan la mescla bull i en la part inferior del refrigerador s'observa la condensació del vapor, a partir d'aquest moment hem de mesurar una hora de temps. Durant el reflux es pot formar una fina capa situada a a la superfície del líquid, si aquesta suspensió impedeix l'agitació de la dissolució caldrà afegir més dissolvent. És importat agitar el baló al llarg del reflux per assegurar la millor barreja de la solució.

Observacions preses en el reflux: Durant el reflux ha estat necessari afegir més alcohol N-amílic

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com