ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Trabajo Sobre La Fibromialgia


Enviado por   •  30 de Marzo de 2014  •  1.107 Palabras (5 Páginas)  •  230 Visitas

Página 1 de 5

LA FIBROMIÀLGIA

1. INTRODUCCIÓ

La fibromiàlgia és una malaltia muscular que fa referència a uns símptomes, dins dels quals el més comú és el dolor generalitzat o dolor a la pressió en algunes parts del cos.

La primera descripció sembla haver estat la del britànic Richard Manningham en la seva publicació de febrícula o febre baixa i fatiga, citant descripcions similars a les fetes per Hipócrates. L’any 1869 el metge nord-americà George M. Beard va escriure un llibre anomenat «American Nervousness» utilitzant el terme de neurastènia, aplicat a les persones que presentaven pèrdua de fortalesa, fatiga o cansament de manera crònica. L’any 1843 l’anatomista Robert R. Froriep va descriure una associació entre reumatisme i punts dolorosos de músculs rígids: Musckelschwiele.

La fibromiàlgia és una malaltia reconeguda per totes les organitzacions internacionals i per l'O.M.S. des de l’any 1992. Està classificada amb el codi M79.7 de la “Classificació Internacional de Malalties, ( CIE-10CM ) en la seva última revisió, com una malaltia reumatològica.

2. DESCRIPCIÓ

Actualment no existeix cap prova específica per a aquesta malaltia. Tot i això, el diagnòstic és fundamentalment clínic i per exclusió d’altres malalties amb símptomes semblants. Els anàlisis de sang, radiografíes i altres proves complementàries es mostren normals i no revelen cap tipus de patalogia. Per diagnosticar la fibromiàlgia s’utiliten els criteris del Colegi Americà de Reumatiologia. Segons aquests ha d’existir dolor quan es realitza una pressió amb els dits, en aproximadament 11 dels 18 punts situats específicament en el cos.

La fibromiàlgia pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i tenir un important impacte personal, familiar, laboral i social. Malgrat que en els darrers anys s'està investigant a fons aquesta malaltia, encara resten moltes incògnites sobre la malaltia en general.

Es calcula que la fibromiàlgia afecta a el 2% de la població adulta i que és entre un 73% i un 88% més freqüent en les dones que en els homes. La mitjana d’edat que s’inicia aquesta malaltia se situa entre els 34 i els 57 anys.

3. CAUSES

La fibromiàlgia és una malaltia caracteritzada per un dolor crònic, generalment de més de tres mesos d'evolució, que es localitza en els teixits tous que envolten els ossos i les articulacions.

Tot i que les causes per les que es desenvolupa la malaltia es desconeixen. Algunes investigacions apunten que l’inici d’aquesta malaltia es produeix després d’un procés que actua com a desencadenant en la malaltia. Pot tenir orígens diversos: infeccions víriques o bacterianes, traumatismes, accidents de cotxe, separacions matrimonials o divorcis, conflictes familiars, conflictes laborals, ansietat, estrès, despressió, infeccions, certa predisposició genètica o a patir una malaltia reumàtica o neurològica prèvia. Encara que també pot aparèixer sense cap factor clarament identificable.

4. SÍMPTOMES

El dolor persistent, en els músculs que no en les articulacions. Aquest dolor és més fort al matí, després d’estar assegut durant llargues estones o estar dret sense moure’s, per els canvis de temperatura o de humitat i en aquells músculs que s’utilitzen de manera més freqüent. El dolor d’aquesta malaltia pot estar localitzat en uns certs punt del cos, com veiem a la fotografia de més avall o generalitzat en tot el cos.

Trastorns cognitius. Les persones que pateixen fibromialgia informen que tenen una varitat de símptomes cognitius que acostumen a canviar de dia en dia.

Malestar abdominal. Moltes persones amb la malaltia experimenten transtorns digestius, dolors abdominals, restrenyiment i/o diarrea. Aquests símptomes es coneixen colectivament com el síndrome del colon irritable, o per les sigles en anglès IBS (Irritable Bowel Syndrome).

Símptomes

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com