ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CONCEPTE ACTUAL EN EL MÓN OCCIDENTAL


Enviado por   •  10 de Diciembre de 2012  •  782 Palabras (4 Páginas)  •  429 Visitas

Página 1 de 4

4. CONCEPTE ACTUAL EN EL MÓN OCCIDENTAL

En la nostra societat occidental, la vida es pot omplir de moltes maneres, i són tantes les expectatives i les metes assolibles que per tant, també augmenten les insatisfaccions i les frustracions.

Actualment, els conceptes de vici i virtut són molt presents en la nostra societat, que es troba dominada pel consumisme i el materialisme.

Tot i que sembla que tinguem clar que allò que ens fa feliços és estimar i ser estimats per la família, els amics i l’entorn que ens envolta, molt sovint ens deixem guiar i enganyar pel que ens planteja la societat i intentem buscar la nostra felicitat en el fet de posseir objectes, aconseguir objectius per sentir-nos valorats pels altres, aconseguir l’èxit, la fama...

Així doncs, una de les fonts d’equivocació personal que es reflecteix en la societat és el dubte entre tenir i ser. Per una banda, tota persona té consciència de la seva individualitat i sap com li agrada comportar-se i com ha de reaccionar en determinades situacions, això és el que configura la seva manera de ser. Tanmateix, estem integrats en una realitat social determinada per una escala de valors consumista que emfasitza el poder del diner, això ens fa ser conscients de la necessitat de tenir.

A vegades, ser i tenir són coses compatibles com és el cas d’aquelles persones que es guanyen la vida exercint activitats en les quals poden expressar el seu caràcter. Tot i així, molt sovint es produeix aquest conflicte entre ser i tenir quan hem de sacrificar aspectes de la nostra identitat personal per tal de tenir amb el desig de ser.

Els mitjans de comunicació ens orienten la nostra existència oferint-nos un plantejament de vida basat en el consum i el plaer de les coses materials. Les ofertes i la publicitat fomenten la satisfacció immediata i els capricis que al llarg del temps acostumen a ser una decepció. Però res del que s’anuncia ens planteja l’esperança d’acabar tenint una vida satisfactòria. L’afany de tenir coses ens desplaça de l’afany d’arribar a ser una persona capaç de mantenir l’autoestima alta i és difícil identificar una vida exitosa sense relacionar-la amb les riqueses o els béns materials. Els béns immaterials, que segons els filòsofs clàssics eren els que ens aporten una bona vida, actualment no són plantejats. Així, valors com ara l’amistat, les relacions familiars, la solidaritat o la simpatia semblen estar contraposats amb la dinàmica de tenir, consumir i competir.

Així doncs, molt sovint ens deixem endur per aquestes vies i oblidem el valor del que realment ens pot fer feliços.

Habitualment, també caiem en l’error de la competència, o el fet de sentir-nos inferiors possiblement per manca de suficient autoestima. D’aquesta manera,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com