ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Deucalió i Pirra


Enviado por   •  3 de Mayo de 2023  •  Apuntes  •  1.307 Palabras (6 Páginas)  •  32 Visitas

Página 1 de 6

DEUCALIÓ I PIRRA

[pic 1]

Zeus oblica a omplir la terra d’homes i animals.

Prometeu crea els homes (dones no), i Epimeteu es casa amb Pandora i tenen una filla, Pirra. Zeus envia una gran tempesta.

Cm Deucalió té contacte amb els titans doncs avisa sobre la tempesta.

A arrel de la gran tempesta, inunda tota la terra i mata a tots. Tothom s’ofega.

Deucalió i Pirra, com ja sabien aquesta tempesta, van agafar un petit vaixell per sobreviure.

Quan s'inunda tot moltíssim, que el cim de la muntanya es va convertir en una petita illa, llavors s’aturen a l’illa fins que l’aigua baixés.

Quan va baixant l’aigua i apareix de nou la terra però tot buit i ple de fang.

Deucalió i Pirra estan tristos. Es pregunten que faran si no hi ha res.

Invoquen als déus per saber la solució. Ja que Zeus és el que està`enfadat. Invoquen a la divinitat i ja les aigües s'ha baixat, i en un lloc inundat es troben un temple, i en aquest, van a l’altar i invoquen a l’oracle per a manifestar-se i li diu la deessa dels juraments (Tennis)

  • Allunyeu-vos del temple i cobriu el cap amb el mantell, treieu-vos el cinturó i llenceu darrere l’esquena els ossos de la vostra gran mare.

Tots dos queden molt impactats, es qüestionen on estaran les seves tombes.

Deucalió el que ha pensat en agafar i llançar pedres, les van llençant cap a l’esquena.

A mesura que van llençant pedres, repoblen la terra. Les pedres que llença Pirra, es convertiran en dones i les pedres que llença Deucalió crea els homes.

DAFNE I APOL·LO

Serp Pitó (cruspir)

Apol·lo / Febos / Deli mata (a la pitó) → arc i fletxes

Cupido (2 tipus de fletxes + buirac) → fletxa d’or puntxeguda → enamora

                                                    → fletxa de plom: punta roma → desenamora

Dafne (Nimfa (Nàiade o nimfes de rius), verge, filla del riu Peneu)

Peneu (pare de Dafne)

La serp Pitó e menjava i matava a tot el que es pases per davant. Fins que Apol·lo la va matar amb les seves grans armes, l’arc i les fletxes. Aquest, es passa tot el dia presumint d'haver matat la Pitó.

De sobte, es troba a Cupido. Quan Apol·lo veu a Cupido amb les fletxes tan petites es comença a riure d’ell. Cupido es molesta i li diu que no el menyspreu, ja que podia fer molt més mal. Com apol·lo estava molt pujat seguia reint-se d’ell. Cupido es cansa i enfadat li llença la fletxa d’amor a Apol·lo i la desamor li llença a Dafne, una ninfa que era filla del riu Peneu. Aquesta ja li havia demanat al seu pare ser verge i no tenir cap relació sexual amb ningú. Li justifica comparant amb Diana i Minerva, ja que aquestes dues deesses havien sigut verges. El pare es convençut per Dafne i es converteix en verge. Apol·lo perseguia a Dafne ja que ell estava enamorat, pero Dafne no volia res amb ell, ja que Cupido li va llençar-li la de desamor. Apol·lo li intenta convèncer ja que ell era un déu, llavors, no entren en raons.

Dafne de tant fugir, invoca al seu pare Peneu, li demana per a que pugui fugir-ne d’ell. Llavors comença una metamorfosi, i Dafne es converteix en llorer (Laurel). Apol·lo es planta davant d’ella i li diu que ja que no pot ser la seva esposa, doncs serà el seu arbre, ja que era el símbol de victòria. A més, li diu que les seves fulles seran perennes (que mai es cauen).

FAETONT / FAETÓ

[pic 2]

Clímene va tenir un fill amb Sol (Hèlias) i es diu Faetont, que viu a Egipte.

Faetont sap què és fill el sol perquè la mare s'ho va dir, llavors ell presumia tant del seu pare que un dia estava amb els seus amics i un d’ells li comença a dir que el seu pare es Zeus (però no és cert). A més li va dir que la mare de Faetont no era la seva mare.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)   pdf (220.9 Kb)   docx (967.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com