ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Segona Guerra Mundial


Enviado por   •  9 de Diciembre de 2014  •  2.846 Palabras (12 Páginas)  •  233 Visitas

Página 1 de 12

La segona guerra mundial

Introducció - Causes

1.La política expansionista de l’Alemanya nazi.(també expansionisme japó)

2.Feblesa de les democràcies.(Gran Bretanya, França no intervenen, consenteixen, i ho fan per un fet que trobem al darrere és a dir, por al roig)

3.L’Anschluss(annexió d’Àustria) i el primer expansionisme nazi. Van promoure el moviment nazi austríac guanyes eleccions, tingues una força important i això va afavorir aquesta germanor entre Alemanya i Àustria.

4.L’esclat de la guerra a Europa.(Exercit alemany farà un atac ràpid cap a França)

5.L’expansionisme japonès a Àsia.(ocuparà manxurià, territori japonès, Xina i Japó tenen recels un de l’altre).

Causes

Hitler va volent desfer tot el del Tractat de Versalles. Política de fets consumats= justificació de qualsevol de les accions preses per alemanya, una vegada fetes, ja no valia la pena rectificar.

1) 13 Gener de 1935. Annexió de Sarre. (mines), i 7 Març de 1936. Militarització de la Renania (zona) : com no hi podien haver militar Hitler els porta.

2) 1936 : Eix Roma-Berlín. S’uneixen Hitler i Mussolini

3) 1936  Pacte Antikomitern: (pacte anti URSS) Aliança Alemanya i Japó perquè van contra l’URSS. 1937: S’incorpora Itàlia al Pacte Antikomintern. Més tard l’Espanya de Franco i la dictadura hongaresa (dictadura anticomunista amb valors feixistes).

4) 1936-39: Guerra civil espanyola. Política de no - intervenció de les democràcies, mostra la seva feblesa. Al costat de Franco trobarem Alemanya(Hitler) i Itàlia(Mussolini) que col•laboren no amb la seva logística sinó amb l’aviació.

Política d’apaivagament respecte a Hitler, dirigida per N. Chamberlain , acceptar la política de fets consumats i no fer foc, molta relació amb la política de no - intervenció no oposició a Hitler davant les seves aspiracions d’unificació germànica. Gran Bretanya guanya temps per intensificar la seva industria.

5)13-15 de Març 1938. Annexió d’Àustria (Anschluss)  Alemanya no es podia annexar per el Tractat de Versalles. Primer promou el moviment nazi a Àustria i té el seu potencial i els seus resultats i surt guanyador en diferents eleccions i accepten aquesta annexió, unió del poble germànic perquè a Àustria es parlava alemany.

6) 29/30 Setembre de 1938 Conferencia de Munic = Hitler diu que deixarà de portar politiques expansionistes, però no és cert ho fa per calmar Gran Bretanya i França, principalment, els italians també hi seran. França i Gran Bretanya accepten l’ocupació dels Sudets a canvi de que Alemanya no ocupi la resta de Txecoslovàquia.

7)Annexió Sudets 1/10 Octubre de 1938

8)Annexió Txecoslovàquia 14 de Març de 1939 Hitler ocupa tota Txecoslovaquia (protectorat sobre Bohèmia i Moràvia, Eslovàquia estat subordinat)

9)Enclavament de Memel (Lituània) de 22 Març de 1939, territori situat al nord de Prussià. És ocupat per Alemanya. Estava per la lliga de Nacions igual que Sarre i la Renània i Hitler ho volia recuperar ja que hi havia població germànica.

10)Abril de 1939 Mussolini ocupa Albània = Fa frontera amb alemanya i allà hi viuen més de 5 milions d’alemanys i això dóna lloc a que Alemanya ocupi aquest territori

11)Ambdós (Hitler i Mussolini) signen el Maig de 1939 el Pacte d’Acer = herència de l’eix Roma – Berlin.

12) Pacte Germanosoviètic 23 Agost de 1939 Hitler comença a recuperar territoris, buscant el seu espai vital, desig de Polònia, fent frontera amb Rússia,alemanys s’assegura que la unió soviètica no lluitarà amb ells perquè han creat el pacte germanosoviètic, pacte de no agressió, en el qual s’estableix que la meitat occidental de Polònia pels alemanys, i la meitat oriental de Polònia pels russos, l’ unió soviètica aprofitarà la ben entesa per ocupar repúbliques bàltiques(Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània..) Molotov (URSS) i Ribbentrop (Alemanya).

13) 1 de setembre 1939. Ocupació de Polònia  Polònia tenia el corredor de Dancing i té un trencament entre Prússia i Alemanya. El senyor Hitler vol construir una via ferroviària que uneixi Alemanya i Prússia. Polònia es nega i Alemanya l’1 de setembre del 1939 a ocupar Polònia. Els polonesos ja havien fet un pacte amb França i GB que en cas d’ocupació tindrien ajut  GB i França esclaten la guerra a Alemanya. 1 de setembre del 1939.

(Participació a la guerra civil espanyola): Camp d’entrenament. Aviació com a atac es prova al a guerra civil espanyola. Itàlia i Alemanya entrenen.

1.La feblesa de les democràcies

Feblesa de les democràcies de GB i França. Fan política del consentiment. Són febles. Darrera de tot això estava la por al comunisme i per això tampoc van frenar-los.

- 1936 : Eix Roma-Berlín.

Pacte Antikomintern,(pacte anti URSS) entre Alemanya i Japó contra l’URSS.

- 1937: S’incorpora Itàlia al Pacte Antikomintern.

- 1936-39: Guerra civil espanyola. Politica de no-intervenció de les democràcies, mostra la seva feblesa. Hitler i Mussolini ajuden a Franco, al costat de Franco trobarem Alemanya i Itàlia que col•laboren no amb la seva logística sinó amb l’aviació.

- Política d’apaivagament

- Conferencia de Munic

- Març de 1939 Hitler ocupa tota Txecoslovaquia

- Abril de 1939 Mussolini ocupa Albània

- Ambdós signen el Maig de 1939 el Pacte d’Acer = herència de l’eix Roma – Berlin

2.L’expansionisme del Japó cap a Àsia

Japó igual com Alemanya porta una política expansionista cap al Pacific, ocuparà Corea i més tard la regió de Manxurià (Manxukuo), territori en el que anys enrere havien envaït els japonesos.

Just quan s’inicia aquesta política expansionista de Alemanya i Itàlia, els japonesos acaben ocupant bona part de Xina(Pekín, Shangai i els ports marítims) el govern nacionalista xines estava dividit, és a dir era governada per diferents grups, no hi haurà política unitària de defensa a tot el territori, seran febles.

3.El desenvolupament de la Guerra

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (19.2 Kb)  
Leer 11 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com