ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ficha Historia De Arte


Enviado por   •  20 de Marzo de 2014  •  985 Palabras (4 Páginas)  •  416 Visitas

Página 1 de 4

LA PIETAT.

1.- DOCUMENTACIÓ GENERAL:

1.1 Nom de l’ obra: La Pietat.

1.2 Identificació de l’ autor: Miquel Àngel (Caprese, 1475 – Roma, 1564).

1.3 Cronologia i època: 1498-1499.

1.4 Ubicació de l’ obra: Basílica de Sant Pere del Vaticà.

1.5 Estils: Renaixentista.

1.6 Forma: Escultura exempta.

1.7 Tipologia: Asseguts.

1.8 Dimensions: 1,74 x 1,95 m.

1.9 Cromatisme: Monocroma.

2. ANÀLISI FORMAL:

2.1 Material i Tècnica: Tallada de marbre. Segons ell, la pròpia Naturalesa de l'escultura estava a l'interior del bloc de pedra. L'artista únicament la treia a la llum, amb paciència i detallisme.

2.2 Composició: L'escultura és una composició piramidal i proporcionada, que mostra el cos de Jesús mort, baixat de la creu i dipositat sobre els nombrosos plecs de les àmplies vestimentes que cobreixen la falda de la Mare de Déu. El braç dret de Jesús cau inert, en contraposició del braç esquerre de Maria que és lliure, ple de vida i mostrant consternació. El braç dret de la Verge sosté el tors de Jesús. Detall de la cara i el tors de Jesús. Es nota la mà del braç dret de la Verge subjectant el tors del seu fill mort. El rostre de Jesús, fotografiat de mig perfil, mostra una expressió plàcida, gairebé descansada. S'interpreta com el fet que ell tenia el seu mandat a la terra i la seva tranquil·litat reemplaça tot signe de patiment físics patit en la seva passió. El cap de la Verge mostra una jove, bella i piadosa, mirant el cos del seu fill mort recolzat en els plecs de les seves vestidures. La seva expressió reflecteix una pena infinita i una gran tendresa. Miguel Ángel va donar a Maria una joventut molt extrema comparant-la amb la del seu fill mort, però això va ser intencional. L'Artista voler representar l'espiritualitat de la Verge com a condició sobrenatural, la qual no té edat i només mostra una eterna bellesa.

2.3 Ritme: Una cosa que caracteritza a l'art renaixentista i Miguel Ángel, i que per tant marca el ritme d’ aquesta figura, és l'harmonia. Així, per exemple hi ha un contrast harmoniós entre el braç caigut de Jesús i el braç dret de la Verge. Un altre tret harmoniós és la diferència entre el tractament de clarobscurs de plecs del vestit amb la pell de Jesús, llisa. L'últim contrast són els eixos vertical i horitzontal de les dues figures.

2.4 Valoració estilística: Aquesta obra, per pertànyer al Renaixement s’ evidencia en aquesta el retorn de l’ ideal grec. Es poden observar en la figura, característiques pròpies d’ aquest estil, com el meravellós drapat en la vestimenta de la verge, una composició piramidal sonsejada i plena de tendresa, cal dir, a més a més que és l’ única obra firmada per Miguel Àngel, en la que representa a la verge més jove

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com