ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Gènere cinematogràgic: A quin gènere pertany?


Enviado por   •  30 de Septiembre de 2016  •  Trabajos  •  1.105 Palabras (5 Páginas)  •  201 Visitas

Página 1 de 5

1. IDENTIFICACIÓ I PRESENTACIÓ

Gènere cinematogràgic: A quin gènere pertany?

El gènere cinematogràfic de germinal és drama històric.

Director i actors principals. Què en saps de cadascun? Quina és la seva procedència social i la seva adscripció ideològica? Pots esmentar altres pel·lícules seves?

-Director: El seu nom artístic és Claude Berri però el seu veritable nom és Claude Langman. Va néixer l'1 de juliol de 1934 a Paris (França).

Prové d'una família francesa de religió jueva. El seu pare fabricava peces de pell i la seva mare treballava a una fàbrica. Des del seu naixement vivien a París. Encara que va començar a treballar amb el seu pare, simultàniament anava a classes de teatre. Encara que va escriure guions i va començar com a actor, Berri va destacar per la direcció i producció.

Ha fet altres pel·lícules com  La venganza de Manon o Uranus.

-Gerard Depardieu (Toussaint Maheu): Gérard Xavier Marcel Depardieu va néixer el 27 de desembre de 1948. És un actor francès. Va guanyar un Premi Cèsar per la seva gran actuació a la pel·lícula Le Dernier métro. És també molt conegut pel seu paper a les pel·lícules d'asterix i obèlix amb el paper d'Asterix.

A la pel·lícula fa el paper de pare de família, una família amb recursos molt escassos i que amb prou feines arriben a final de mes. Treballa a una mina juntament amb els seus fills.

-Miou Miou (La Maheude, esposa de Maheu): nom artístic de Sylvette Herry néixer a París, (22 febrer 1950) afamada actriu francesa. Abans del seu debut cinematogràfic, va treballar per a les companyies teatrals de Coluche i Patrick Dewaere amb qui va tenir a la seva filla. L'any 1980 va guanyar el premi Cèsar a la millor actriu pel seu paper en la pel·lícula anomenada  La Dérobade .

A la pel·lícula fa el paper de mare de molts fills, els quals els ha de cuidar i protegir. Per fer això necessita diners. Es pren tan en serio la revolta que s'acaba tornant una mica paranoica, sobretot després de la mort del seu marit.

-Renaud Séchan (Etienne Lantier): (París, 11 de maig de 1952) és un cantant i actor francès. És conegut per sortir a les pel·lícules Socios del Crimen i Tournée d'Enfer.

És un maquinista que busca lloc on treballar després de que el despedicin de l'antiga mina on treballava. Té la sort de que l'acullin a la mina després de la mort d'un dels treballadors. Quan va agafant confiança i poder acaba sent un dels principals líders de la revolta.

-Judith Henry (Catherine Maheu): (París, 16 de maig de 1968) és una actriu francesa que ha sortit tant en pel.lícules,com en sèries de televisió com en teatre. Va guanyar el premi Cèsar dues vegades: els anys 1991 i el 1994. Ha sortit en alguna pel·lícula com ara Les Grandes Personnes o Hacerse el Muerto.

A Germinal, fa el paper de filla gran, d'una família pobre. També treballa a la fàbrica. S'enamora de  Etienne, però cap dels dos vol dir el que senten i Catherine acaba casada amb un home que la maltracta i l'insulta.

En quina novela es basa la pelicula? Qui va ser Émile Zola? Quina importància té en la història de la literatura francesa?

Es basa en el  llibre Germinal d'Émile Zola. Émile Zola va ser un escriptor francès, considerat com el pare i el major representant del Naturalisme.

Va tenir un paper molt important en la revisió del procés d'Alfred Dreyfus, que li va costar l'exili del seu país.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.6 Kb)   pdf (241.1 Kb)   docx (59.1 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com