ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La història de la pel·lícula té lloc a La Voreux a França a finals del segle XIX.


Enviado por   •  13 de Diciembre de 2017  •  Reseñas  •  876 Palabras (4 Páginas)  •  278 Visitas

Página 1 de 4

Germinal

Al comentari de la pel·lícula "Germinal" primerament faré un resum i després un comentari crític sobre aquelles circumstàncies que més m'han sorprès i que passen al llarg de la pel·lícula.

Resum:

La història de la pel·lícula té lloc a La Voreux a França a finals del segle XIX.

La pel·lícula comença amb el protagonista, Étienne Lantier buscant treball en unes mines a conseqüència d'haver perdut el treball de maquinista.

Étienne aconsegueix el treball gràcies al fet que una dona s'ha mort i aleshores hi ha un lloc disponible de treball en la mina. Maheu li aconsegueix un lloc on allotjar-se uns dies i més tard es mudarà a sa casa, ja que el fill de maheu es casa i aleshores hi ha una habitació lliure a sa casa.

Étienne es dóna conter que les condicions en què treballa i els altres obrers són inhumanes i aleshores comença a proposar una revolta contra els burgesos.

Tots els treballadors s'uneixen a l'AIT per a lluitar pels seus drets i cada vegada aquests obrers tenen més força.

Étienne vol organitzar i construir un nou món i diu que els diners I la força de tots els treballadors seran la seva base per a destruir als burgesos.

Un matí els treballadors són informats que els seus salaris disminuiran i hi haurà noves condicions de treball a partir del 1 d'octubre.

Aquestes decisions fan que tots els obrers es posen en contra del senyor de la mina i van a sa casa a exigir unes condicions per a seguir treballant o si no hi faran una vaga, però el senyor no les accepta i aleshores comença la vaga.

Els obrers segueixen en la vaga i recorrent les diferents mines per a que els obrers que segueixen treballant es rebel·len i facen també vaga.

A partir d'ací comencen unes revoltes en contra dels senyors dels diferents negocis.

En aquest moment apareixen els gendarmes i dispersen la revolta.

Étienne s'ha de refugiar perquè els gendarmes el busquen, ja que el tenen com al principal sospitós de la revolta.

Els obrers van a per una altra mina on han contractat a belgues per a treballar i els gerdarmes protegeixen aquesta mina però els treballadors en vaga avancen i els gendarmes disparen i maten a Maheu.

1

En aquesta mina hi ha hagut un sabotatge per part d'un anarquista i la mina ha quedat inundada i alguns miners que han volgut tornar a la mina queden atrapats i entre ells està Étienne i la filla de Maheu.

El fill de Maheu mor per una explosió quan intentava salvar a la seva germana de la mina.

Al final Étienne se salva però la filla de Maheu mor i Étienne decideix anar-se'n de la ciutat mentre que la dona de Maheu ha de fer front a totes les despeses ella soles.

Comentari crític:

Aquestes són algunes de les circumstàncies que tenen lloc a la pel·lícula i que m'han sorprès:

Les famílies d'aquesta època tenien una concepció del terme família diferent del que tenim hui en dia, en aquella època com més fills tenien millor, ja que eren més sous que aportaven a casa, aleshores com més persones foren en la família més diners guanyarien.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)   pdf (36 Kb)   docx (298 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com