ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CAFE ARINA


Enviado por   •  26 de Noviembre de 2014  •  806 Palabras (4 Páginas)  •  154 Visitas

Página 1 de 4

1. FITXA BIBLIOGRÀFICA:

SAGARRA I CASTELLARNAU, Josep Maria.

El Cafè de la Marina

Barcelona Calamanga v1.0. 2012. 1 ª edició. 272 pàgines

2. RESUM DE L’OBRA.

La Caterina és la filla del Libori, propietari d’un bar a un poble de pescador son els clients habituals del bar. A més ha ha hagut d'avortar a França desprès de la seva relació amb un home i està constantment vigilada pel poble, els habitants del qual no fan sinó parlar-ne i criticar-la. A més l’altre filla del Libori, la Rosa es casa al dia següent. Libori li diu a la seva filla petita que ha de ser una bona dona i ha de cuidar al seu marit. Al dia següent és la boda de Rosa amb Rafael, i està tothom convidat.

El pare pensa que la Caterina s’ha de casa, ja que es gran i apareix el banyulenc, monsieur Bernat que es vol casar amb ella, tot i ser molt més gran. Aquesta oportunitat és vista amb molt bons ulls pel seu pare, però no tant per ella. Al dia següent, Bernat s'assabenta, per culpa de la mala llengua de la Rufina, del secret que es mou per tot el poble, i per no desprestigiar la seva reputació decideix parlar amb el Libori i anul•lar el casament oblidant tot el que havia succeït. Això fa que la Caterina tingui un altre vegada il•lusió pel Claudí, el pescador jove del poble que demostra de sobte un interès molt gran per la Caterina, i ella també demostra estar-ne enamorada.que renuncia al seu viatge cap a Amèrica li declarà el seu amor amb l'acceptació final del pare. Aquest triangle s'acaba dela millor maner per a la Caterina, ja que el Bernard es creu enganyat per no haver estat informat per part de la seva família del fet que la Caterina no era verge, i el Claudi ja coneix aquest fet i no afecta la seva manera de pensar sobre ella.

.

3. ESTRUCTURA

Externa

El cafè de la Marina és un text dramàtic escrit en vers i que consta de tres actes. El primer té divuit escenes, el segon té setze i l’últim acte consta de disset escenes.

L’obra és un diàleg constant, que conté acotacions, que indiquen el principi i el final de cada escena, a més d’indicar el canvis de personatges que hi ha i les accions que fan. Encara que sigui una obra teatral, també conté fragments poètics, ja que els diàlegs estan compostos per versos blancs decasíl•labs.

Interna

El

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com