ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum de la primera part del llibre ‘’Laura a la ciutat dels sants’’


Enviado por   •  29 de Marzo de 2013  •  Reseñas  •  2.860 Palabras (12 Páginas)  •  858 Visitas

Página 1 de 12

Resum de la primera part del llibre

La Laura és la protagonista de la novel·la ‘’Laura a la ciutat dels sants’’, és una noia que prové de Barcelona, és orfe i fins aleshores ha viscut amb la seva cosina Maria i la seva tieta Amèlia. Arriba a la ciutat de Comarquinal després de conèixer en Tomàs i establir una relació amb ell, en Tomàs és un noi de classe alta. En Tomàs sembla estar totalment de Laura.

La parella es van conèixer en una celebració d’una amiga que tenen en comú. En Tomàs es va fixar en ella des d’un primer moment ja que Laura té una gran bellesa i un gran somriure. Aquell dia van ballar junts i sembla ser que es van fixar l’un amb l’altre. En Tomàs era un noi adinerat i amb molt poder familiar, en canvi ella era tot el contrari, pobre i sense cap mena de fortuna. Tomàs va veure que ella era la dona que buscava.

Després del viatge des de Barcelona arriben a Comarquinal, on es quedaran a viure a casa d’en Tomàs. Allà els esperen els membres de la seva família com la germana d’en Tomàs, la Teresa, la filla de l’oncle Llibori Terra Negre, l’Angelina, i l’hereu de la casa en Jaume. És una arribada que provoca molt de enrenou ja que tots els vilatans del poble en parlen i comenten c

om és la noia nova que s’ha casat amb en Tomàs, ‘’la forastera’’. Laura dona una imatge de bellesa a tots aquells que topen amb ella en la seva arribada.

Laura se sent una mica desplaçada ja que per ella és un lloc nou i molt diferent a Barcelona, però a la vegada creu que aviat s’acostumarà a ell.

Aviat sorgirà un entrebanc, però, la germana d’en Tomàs i cunyada de Laura, Teresa. Aquesta no accepta del tot l’arribada de la dona d’en Tomàs, creu que aquesta voldrà apoderar-se de les riqueses ja que és pobre i que la voldrà fer fora de casa, ja que la Teresa viu amb ells. Sent gelosia cap a la seva nova cunyada, veu que ha trobat una parella i a més a més és una noia guapa i amb moltes virtuts, segons en Tomàs.

La Teresa visitarà l’oncle Llibori per a explicar-li l’arribada de la noia i a l’hora les pors de que aquesta intenti apoderar-se de la fortuna. Li explica com és Laura i l’oncle Llibroi li fa veure que això no ha de passar i que si passés ell s’encarregarà de solucionar-ho.

Després d’instal·lar-se la Laura i en Tomàs decideixen fer un tomb per la petita ciutat. Laura vol passejar ja que creu que Comarquinal és un lloc tranquil, i a la vegada vol estar a soles amb el Tomàs, rodejada d’arbres i aquell aire pur que es respira allà. Mentre passegen en Tomàs aprofita per explicar-li algunes peti

tes històries de la població i la relació que hi ha entre els veïns.

Tothom observa a Laura al passar i ella veu que és molt probable que es facin comentaris despectius sobre ella ja que ve d’una família pobre. De fet el què li retreuen des del primer moment és la seva pobresa. La noia es sent una mica desplaçada ja que no esta acostumada a tot allò però a la vegada creu que s’hi acostumarà en mesura que passi el temps.

Els ciutadans de Comarquinal van plens de comentaris respecte a la parella, no entenen com en Tomàs, venint de la família Muntanyola, una família tant adinerada, s’hagi pogut casar amb una noia tan simple de Barcelona. Però a l’hora veuen a Laura una noia bella i que sap el què vol.

La primera persona a la que escriu és a la seva cosina Maria i a aquesta li explica que està molt bé en aquell lloc, viure en aquella casa tan gran era com un somni per ella, amb aquells mobles i tot tan perfecte… També li diu que Comarquinal és molt maco, encara que molt tranquil comparat amb Barcelona, però sempre esta ple de boira. Per altre banda també li comenta la petita rivalitat que ha sorgit amb la seva cunyada Teresa. Escriurà dos cops a Maria, i en el segon seguirà dient-li que ella és feliç al costat de l’home que s’ha casat, cosa que portava buscant feia tant de temps.

La Laura intenta

acomodar-se a la seva nova vida i decideix anar a missa cada matí, passejar per Comarquinal, estar al costat del seu marit Tomàs, etc. Allà ha conegut a en Mossèn Joan Ferro Vell el qual s’ofereix a ensenyar-li els racons més amagats de Comarquinal i explicar-li també una mica sobre el lloc. A en Tomàs no li sembla bona idea però Laura diu que no és cap mala persona per molt que ell no hi tingui bona relació.

Beatriu, la neboda pobre, rebutja a Laura en el seu primer intent d’apropar-se a ella i conèixer-la. Laura, però, acabarà aconseguint una amistat amb Beatriu i que aquesta s’adoni que és una bona noia la qual la pot ajudar amb el què necessiti.

Amb el pas del temps Laura i Teresa acaben establin una relació d’amistat i d’aquí en sorgeix una confessió per part de Teresa. Ella confessa que mai cap home ha estat interessat en ella. En Tomàs, però, espatlla aquesta amistat i aconsegueix que Teresa torni a tenir gelosia cap a Laura, ja que aquest li diu a Teresa que ha fet bé d’aprendre una mica sobre Laura, sobre la seva manera de veure les coses i la seva humilitat.

Al final de la primera part de la novel·la Laura queda embaraçada i comença a perdre una mica la seva bellesa i el seu bon cos degut a això, per aquest motiu en Tomàs comença a deslligar-se de la relació i diu que no es sent atret pe

r ella, arriba a sentir vergonya si el veuen al seu costat. En Tomàs decideix tornar a la seva vida d’abans d’estar casat, creu que al costat de Laura ja no hi fa res, la filla de la qual està embaraçada Laura mor de meningitis poc després del seu naixement.

Fins aquest fet ha passat un any.

Resum de la segona part del llibre

En la segona part del llibre la família Muntanyola rep la visita d’en Pere Gifreda. Aquest explica les novetats de la seva vida a la família després de tornar de París.

En Pere Gifreda visitarà constantment la família i per aquest motiu Laura i ell començaran a sentir atracció. Hi ha un entrebanc, però, Teresa, la cunyada, se’n adona i això fa que encara li agafi més ràbia a Laura de la que tenia fins aleshores. A més a més Teresa sempre ha estat enamorada d’en Pere Gifreda però aquest mail i ha correspost. Teresa al moment comença a recordar moments passats al costat de Pere, moments els quals ell ja no recorda. En Pere mostra una actitud de que Teresa no li importi ni li hagi importat mai, en canvi cap a Laura és tot al contrari.

Laura després de tots els mal entesos amb en Tomàs creu que ha trobat l’amor amb en Pere i que aquest si que realment la farà feliç, no com en Tomàs que la va mig abandonar quan ella estava en ple embaràs.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (16 Kb)  
Leer 11 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com