ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Laura A La Ciutat Dels Sants


Enviado por   •  12 de Mayo de 2014  •  2.209 Palabras (9 Páginas)  •  317 Visitas

Página 1 de 9

2. Qui s’amaga sota els malnoms i els sobrenoms que us presento.

El Calçot (cal Calçot): Es refereix a Tomàs, un noi de 30 anys, amo i hereu dels Muntanyola.

Nas de rei: És el malnom de l’oncle Llibori, li diuen així perquè és un personatge egoista i sempre vol aparentar més del que és.

La Marieta de casa de les Noies: És un nena que sempre esta xafardejant dins de la seva botiga.

La Pepeta de l’enterramorts, la Cacauera: És la filla de l’enterramorts, es va casar amb Jaume Terra Negra.

Galtes: És el mossèn de la parròquia de la caritat.

La Ramona dels carquinyolis: Li diuen així perquè va guanyar diners per una recepta de carquinyolis.

Ferro Vell: El mossèn Joan Serra rep aquest malnom ja que l’interessen molt les antiguitats i és per això que els col•lecciona.

“L’avorrida”: És refereix a la Beatriu, li diuen així perquè es passava tot el temps amagant pels racons de la casa.

En Pepet de ca l’Escaldat: És un home sorrut que no sap mai res de ningú i li agrada caçar

Llibori de l’Om: És l’antic company de copes de Tomàs.

La Pica-pica: És una dona propietària d’una botiga de barrets.

La Quica fornera: Es una dona que havia discutit amb el seu marit, era visitada per altres homes per la nit.

La Ramoneta del pas a nivell: És la dona de l’home que treballa al pas a nivell de guardabarreres. És una prostituta, una dona casada i amb fills, es prostitueix quan no hi es el marit.

3. La segona part pretén que recolliu informació sobre alguns elements de la novel•la i els relacioneu amb algun dels personatges i alguna situació.

-Anell: Els personatges que tenen a veure amb el anell són la Laura i la Teresa, es tracta del anell de compromís que li va regalar el Tomàs a la Laura, però al final de la novel•la quan la laura li torna, la Teresa se’l fica.

-Claus: Aquest objecte també té una relació entre Laura i Teresa, la situació es reflecteix quan La Teresa demana a la Laura que no s’aprofiti d’en Pere, li ofereix les claus com a símbol de domini, per a ella tenir les claus és ser la mestressa de la casa.

-Llibres: Es refereix a la Laura quan llegeix els seus llibres en el seu “racó íntim” al costat de l’estufa asseguda a la butaca.

-Piano: Simbolitza el caràcter romàntic de la protagonista, la seva sensibilitat i educació artístiques. Tocar el piano és una de les aficions de la Laura i per això la primera nit que va dormir a casa de Tomàs, al despertar-se li va tocar el piano a Tomàs.

-Roba fosca: Les robes fosques reflecteixen a la Teresa ja que ella sempre va vestida amb colors foscs, com si sempre estigués de dol per la mort dels seus pares, representa el seu caràcter amagat, insatisfet i obscur.

5-La hipocresia i el control social.

El control social es veuria reflectit en la preocupació “del que diran”, la gent ho vol controlar tot i per a poder fer-ho es vigilen els uns als altres, i és per això que la població esta atenta a l’hora de saber alguna cosa o comportament no adequat d’alguna persona i és aquí on aprofiten per malparlar de aquelles persones.

La hipocresia es veu reflectida en el saludo cap a una persona i alhora malparlar d’ella creant rumors o comentaris absolutament exagerat per tal de tenir un concepte negatiu per aquesta persona. També es refereix a la falsa religiositat ja que el seu comportament no té res a veure amb el que prediquen, es creuen que són sants, persones bones que no fan mal a ningú, que estimen a tothom i sobretot que no son pecadors.

6- Els temes i els personatges.

-Dualisme- els caràcters (Laura- Teresa...)

Laura i Teresa: Metonímia de dos llocs principals, Barcelona i Comarquinal, i figura dels colors entre blanc i negre, es a dir la Laura representa el color blanc ja que la seva vestimenta és de color blanc i per altra banda tenint el color negre la qual cosa representa a la Teresa “la dolenta”. Aquest personatges són totalment diferents, la Laura és un personatge a si mateix, autodidàctica i insatisfeta que no troba el seu lloc en el poble del seu marit, intenta trobar la seva llibertat en canvi la Teresa és un personatge molt fosc i amb un gran conflicte intern, és una persona reprimida amb una educació conservadora.

Tomàs i Pere: Aquests personatges destaquen l’agressivitat, el salvatgisme.

-Males llengües i amenaça del “que diran”: L’escàndol del adulteri embruta el cognom Muntanyola, a la Laura se li desordena el pensament a causa dels rumors i de les mirades que rep per part dels comarquinalencs. La gent vol controlar tot i per dur a terme el seu propòsit es vigilen els uns dels altres.

-Falsa religiositat: Té a veure amb la hipocresia ja que el comportament dels personatges principals no té res a veure amb el que prediquen, es creuen sants i santes, que no fan mal a ningú, que estimen a tothom, que els altres són els pecadors.

-Introspecció psicològica : Els personatges són reprimits a causa dels traumes provocats per la sexualitat i l’incapacitat per obtenir els somnis, la insatisfacció sexual que porta al adulteri.

7-

1.Des de quin dia està la Teresa enamorada d’en Pere Gifreda?

Teresa es va adonar que estava enamorada d’en Pere tota la seva vida perquè es va recordar com de petit el Pere va anar a casa dels Muntanyola i passava moltes estones amb la Teresa també va recordar el moment en que veu al Pere banyar-se al gorg però es va adonar fins a tenir els quaranta anys.

2.Què decideix fer la Teresa quan descobreix que hi ha atracció amorosa entre el Pere i la Laura?

Decideix venjar-se, castigar a la Laura, no vol que es surti amb la seva. Si no es per a la Teresa no vol que sigui per la Laura ni per a ningú.

3.Per què la Teresa sent enveja de la Laura?

Perquè el Pere sent atracció per la seva cunyada, Laura; li fastigueja que la Laura hagi aconseguit el amor de en Pere tan fàcilment. A més a més perquè la Laura es jove i guapa i té la vida que la Teresa desitjaria tenir.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (12.7 Kb)  
Leer 8 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com