ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

“La Decisión de Anne” (сat)


Enviado por   •  29 de Abril de 2021  •  Apuntes  •  1.414 Palabras (6 Páginas)  •  114 Visitas

Página 1 de 6

[pic 1]

[pic 2]

“La Decisión de Anne”

  1. Argument:

La Decisión de Anne és una pel·lícula que fou estrenada l’any 2009 i compta amb la participació d’actors de primer nivell com Cameron Diaz en el paper de la mare de família i Jason Patric com a pare de l’Anne.

Aquest drama ens explica una història basada en fets reals. La filla d’en Brian i la Sara té leucèmia des que tenia dos anys. El metge que diagnostica la malaltia a la Kate diu que l’esperança de vida que té la nena en aquest moment és molt baixa, però que una germana li allargaria la vida, ja que serien genèticament compatibles. El metge aconsella als pares de la Kate que tinguin un altre fill, tot i que tenir un fill per curar a la seva germana no és legal si únicament està destinat a això.

Nou mesos més tard neix l’Anne, han tingut la sort que ha sigut nena, i d’aquesta manera podran allargar la vida de la seva germana. Des de ben petita l’Anne dóna teixits cel·lulars a la seva germana i es sotmet a diverses intervencions quirúrgiques, fet que provoca que passi llargues temporades a l’hospital.

Quan l’Anne arriba als onze anys  té un dilema. Més endavant descobrirem que aquest dilema és fruit de la veritable voluntat de la seva germana. L’Anne contracta un advocat per demanar l’emancipació mèdica, la seva mare, advocada de professió intenta defendre els interessos de la Kate des del seu parer, però la seva voluntat és molt diferent. La Kate no vol seguir vivint, ja que la seva malaltia està destrossant la seva família i prefereix morir a què tots els altres membres segueixin vivint només per ella.

Anne acaba guanyant el judici quan el seu germà intervé a la sala i explica a la jutgessa quina és la veritable voluntat de la Kate.

La família reflexiona, s’uneixen i accepten que el final de la kate ha arribat.

  1. Actitud dels personatges envers la situació:
  1. La mare: Sara està obsessionada amb la seva filla Kate i creu que l’Anne com a germana ha de fer tot el possible perquè aquesta pugui viure el major temps possible. Però no s’adona que la vida que té la Kate, sempre a l’hospital, no és digna. L’anne té dret a ser una noia com la resta de les seves amigues, tot i que per a la seva mare després de la decisió que ha pres només és una traïdora i una egoista.
  1. El pare: La figura del pare no té tant de pes com la de la mare tot i que la intenció d’en Brian, el pare, és la correcta. Vol que la família estigui unida i decideix fer que les seves filles, l’Anne i la Kate passin moments juntes i es diverteixin perquè sap que la vida de la Kate està arribant al final.
  1. Jesse: En Jesse és el fill gran del matrimoni, juntament amb l’Anne és còmplice de la veritable voluntat de la Kate. A més és un adolescent que està desunit de la resta de la família i viu crisis existencialistes però al final s’acaba unint amb la resta de la família per ajudar a oblidar i superar tot allò que ja fa molts anys que viuen.
  1. Kate: No ha tingut mai una vida feliç, des dels dos anys ha passat més temps a l’hospital que a casa. Creu que la seva malaltia ha sigut el problema que ha fet que la família es trobi en la situació en què es troba ara. És per aquest motiu que confessa als seus dos germans quina és la seva voluntat. Prefereix morir a què la seva malaltia acabi amb la unitat familiar.
  1. Anne: La protagonista de la pel·lícula, considera que la seva vida no ha tingut mai un veritable sentit, ja que va néixer perquè els metges poguessin allargar la vida de la seva germana gran. Té el valor d’estalviar per contractar un advocat que defensi la seva emancipació mèdica i posar fi a la vida de la seva germana, la seva voluntat.

Amb la decisió que pren aconsegueix posar-se la família en contra, excepte el seu germà que està del seu costat.

  1. Comenteu les frases extretes de la pel·lícula:
  1. Anne: “No viuria si Kate no estigués malalta”.

L’Anne ha nascut amb una missió: salvar a la seva germana, els seus pares no tenien previst tenir més descendència però  el metge que diagnostica la malaltia de la Kate fa esment a la possibilitat de tenir una altra filla que sigui 100% compatible amb la seva germana i que pugui allargar la vida d’aquesta amb les seves donacions i trasplantaments.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8 Kb)   pdf (220 Kb)   docx (149 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com