ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Ola (pelicula)


Enviado por   •  10 de Diciembre de 2012  •  904 Palabras (4 Páginas)  •  1.152 Visitas

Página 1 de 4

Activitats: La Ola

1. Escriu la sinopsi del film.

Durant la setmana de projectes, al professor d'institut Rainer Wenger (Jürgen Vogel), li toca treballar el tema de l’autocràcia, cosa que en ell no li entusiasme gira, fins el punt que li demana canviar de tema a un company de professors que li ha tocat l’anarquisme, però l’altre professor no li vol canviar. Se li ocorre la idea d'un experiment que expliqui als seus alumnes quin és el funcionament dels governs totalitaris. Comença així un experiment de una setmana, que acabarà amb resultats tràgics.

En tot just uns dies, el que comença amb una sèrie d'idees innòcues com la disciplina i el sentiment de comunitat i de grup, i es va convertint en un moviment real: L'ONADA. (nom escollit per el grup). Al tercer dia, els alumnes comença a aïllar-se de la vida real, i comença’n a creure en el projecta, fins el punt que fan un eslògan representant el grup, i sense que el professor sen assabenti , el pinten en tota la ciutat, en aparadors, a l’ajuntament.... fins el punt que porten els treball, fins l’extrem.

Quan el conflicte finalment trenca en violència durant un partit de waterpolo, el professor decideix no seguir amb l'experiment, però llavors és massa tard, L'onada s'ha descontrolat ...fins que finalment el professor se’n assabenta, i intenta posar fir, però un membre del grup, en Tim, s’ho havia agafat molt a pit, i quant el professor els i va fer una xerrada dient-los que ho tenien que parar, en Tim mata a un noi, i es tira un tret a ell mateix.

Finalment el professor, es veu que se l’enduen amb un cotxe de policia, i el tanquen al la presó, ja que el cap del moviment va ser ell, tot i que no ho va fer amb mala intenció, va crear una alteració ens els alumnes, i que va acabar amb deus morts.

3. Com recordeu, el professor Wenger volia que el tema a desenvolupar a la seva classe fos l’anarquia i no pas l’autocràcia. Definiu adequadament aquestes paraules.

El professor Wenger, esta enfadat perquè li ha tocat el tema d’ Autocràcia per el projecta de una setmana. No és el seu tema preferit, ja que ell de jove, havia set un ocupa en Berlín i havia participat en moltes manifestacions de esquerra, per axó, ell preferia el tema Anarquista, però un company seu, el professor Wieland no li vol canviar el tema de treball.

-Autocràcia: sistema polític en què el poder del governament és considerat derivat d’ell mateix i no reconeix, per tant, cap altre límit a la seva actuació.

-Anarquisme: Doctrina politicosocial que preconitza la llibertat total de l'home i la desaparició de l'estat i de la propietat privada.

7. Què us sembla la uniformitat en la roba? Hi esteu d’acord?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com