ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ASSAIG SOBRE EMPRESA FAMILIAR


Enviado por   •  12 de Junio de 2016  •  Ensayos  •  1.276 Palabras (6 Páginas)  •  222 Visitas

Página 1 de 6

[pic 1]

Alumne:

   

 ASSAIG SOBRE EMPRESA FAMILIAR

Introducció:

Aquest assaig el baso en la meva experiència de formar part d'una petita empresa familiar ara fa 15 anys.Anotaré els problemes que vaig detectar en aquells moments i com ha evolucionat fins al dia d'avui.

El cas el centraré en una empresa que es dedica al sector serveis per empreses petites i mitjanes en oferir,en 2 grans líneas:serveis d'informàtica i mobiliari d'oficina.

Com a anotació, diré que en el moment que jo vaig estar en aquesta empresa, s'acabava el trasllat de les oficines de tota la vida al centre de Girona al nou local (de compra), a la zona de la Devesa.Va ser una inversió molt important en la compra del nou local ja que era cantoner amb molts de metres d'aparador i 2 plantes.A la planta baixa hi havia la botiga d'informàtica (portatils,recanvis,cartutxs de tinta,màquines registradores,impressores,etc...),també la botiga de material d'oficina i el magatzem.A la primera planta hi ha via els despatxos de gerència, i el dels 2 principals departaments.

Dins de les grans líneas de serveis podem destacar:

1.Serveis d'informàtica:

Dins d'aquest apartat el servei que s'oferia és el de software,hardware i disseny d'instal.lacions informàtiques.

Dins l'apartat de producte, durant molts anys varen tenir la distribució en exclusiva d'una marca d'impressores que feia poder fidelitzar una sèria de clients tan amb la venta com el servei post-venta.

Avui en dia, les exclusives s'han acabat amb el qual ha suposat un problema haver-se centrat en 1 ó 2 marques únicament.

Tanmateix s'ha de contemplar que en aquesta època el principal client de l'empresa era una entitat bancària d'origen local(Girona), que proporcionava un volum de facturació molt important ja que es donava servei a totes les delegacions d'aquesta entitat a tot Catalunya(principalment a la província de Girona).

El problema es va agreujar molt quan aquesta entitat bancària va ser absorbida per una altra entitat a nivel nacional i ja no van comtar amb els serveis de l'empresa.Tot i que ja estaven avisats,informats i s'havia tingut la precaució d'intentar diversificar les ventes, la pèrdua d'aquest client va ocasionar que es perdessin un ingressos fixes mensuals molt elevats.

Amb el temps es va veure que la venta de productes informàtics deixava una marge molt petit (en el millor dels casos un 10%), i sabent que el transport era propi i no es cobrava al client, la única manera de compensar això era augmentar el volum de ventes, cosa que no va succeir.

Un servei paral.lel, era el de les instal.lacions informàtiques.En aquest cas es tenia una mica més ben controlat, ja que s'utilitzaven instal.ladors freelance, amb la qual cosa es podia oferir el servei a un preu ajustat sabent que els costos fixes eren molt baixos (com a cost fixe em refereixo que una part comercial es dedicava a vendre a aquest producte,publicitat,...).

2.Serveis de mobiliari d'oficina:

Dins d'aquest apartat,s'ha de contemplar que tan es venia material d'oficina directament a la botiga com es dissenyava una reforma claus en mà.

Com en el cas anterior, es va tenir durant un temps “l'exclusiva” (o millors condicions en aquest cas), de 2 marques de mobiliari d'oficina.

El cas és molt semblant a l'anterior ja que se suministrava molt de mobiliari d'oficina a les delegacions de l'entitat bancària.Una vegada perdut aquest client,aquest departament va quedar bastant tocat.

ORGANITZACIÓ:

Organització Linial

Característiques:

Característica 1:

Posseeix el principi d’autoritat linial o principi essencial (té una jerarquització de

l’autoritat en la qual els superiors són obeïts pels seus respectius subalterns).

En el aquest cas la jerarquia estava composada de la següent manera:

1.El pare fundador era el gerent/director general/, i gestionava els clients principals.

2.El fill gran portava el departament d'informàtica (tan la gestió,compres,elaboració de pressupostos,...)

3.El fill petit portava el departamant de disseny (disseny d'interios,oficines,...sempre pensant amb introduir les marques que es distribuien en aquest disseny).

4.La dona del gerent portava la botiga,la venta de consumibles informàtics,...

5.La germana del gerent portava la botiga de mobiliari d'oficina

6.El gendre del gerent portava la part comercial de màquines registradores i el sector retail i horeca.

7.Els unics treballadors que eren externs a la família erem els dos comercials generalistes i el xofer que transportava el material venut (i evidentment els externs/freealnce).

Característica 2:

Té línies formals de comunicació, únicament es comuniquen els òrgans o càrrecs

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.8 Kb)   pdf (121.7 Kb)   docx (39.9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com