ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Normativa Laboral


Enviado por   •  15 de Enero de 2015  •  976 Palabras (4 Páginas)  •  277 Visitas

Página 1 de 4

1) Quines són les cinc característiques pròpies d’una relació laboral ordinària?

És voluntària: El treballador signa un contracte lliurement. Quant a això cal destacar que els treballs forçosos estan prohibits per la Constitució.

És per compte d’altri: Els fruits directes del treball no són propietat del treballador, sinó que pertanyen, des del moment en què es produeixen, a una persona diferent de la que executa el treball, a l'empresari.

És remunerada: El treballador presta uns serveis, és a dir, treballa a canvi d'una compensació econòmica, el salari, que rep independentment de la bona marxa de l'empresa.

És personalíssima: El treball ha de ser realitzat personalment pel treballador, no per una altra persona en nom seu.

És dependent: L'empresari és qui organitza i dirigeix l'activitat laboral i a les ordres del qual està sotmès el treballador. Si aquest desobeeix, l'ocupador té poder per sancionar-lo.

2) Quina és la branca del dret que regula les relacions laborals ordinàries?

Dret laboral.

3) Quina és la principal norma laboral? Regula tots els tipus de relacions laborals? Explica-ho

La Constitució. Si, ja que està per sobre de totes les altres normes i suposa les bases sobre les quals es fonamenten la resta de normes i es desenvolupen els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans.

4) La Lucía és al Departament de Recursos Humans signant el seu primer contracte de treball; com que el seu germà està aturat, demana al cap de personal que el seu germà ocupi el seu lloc els caps de setmana. És possible?

No, ja que la relació laboral no permet que la feina sigui feta per una persona que no és el treballador el qual s’ha contractat al ser personalíssima.

5) Un poble de la costa valenciana s’inunda després d’unes pluges molt fortes. Moltes persones encara estan desaparegudes. Tota la població en edat de treballar és avisada per l’alcalde per col·laborar en les tasques de rescat. Es considera relació laboral ordinària? Per què?

No, ja que aquesta feina no és voluntària. L’alcalde ha cridat a tots els habitants a treballar pel rescat sense que aquests ho hagin fet per pròpia voluntat.

6) La Laura treballa com a voluntària a Metges sense Fronteres. Indica si és una relació laboral ordinària i per què

No, ja que el voluntariat és una feina que no rep remuneració, una de les característiques principals de qualsevol relació laboral ordinària.

7) Un productor cinematogràfic contracta un actor per treballar en un espectacle públic. És una relació laboral? De quin tipus? Raona’n la resposta

És una relació laboral especial segons l’article 2 de l’Estatut dels Treballadors.

8) Un ciclista professional ha signat un contracte amb una companyia. Es considera relació laboral ordinària? Per què?

No, és una relació laboral especial ja que, segons l’E.T, les relacions laborals d’esportistes professionals són especials.

9) L’Elena és una empleada de la llar de la família Núñez. Es tracta d’una relació laboral ordinària? Raona’n la resposta.

Es

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com