ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

VALIDESA No és el mateix validesa que eficàcia


Enviado por   •  9 de Diciembre de 2022  •  Trabajos  •  842 Palabras (4 Páginas)  •  37 Visitas

Página 1 de 4

SI passa el termini es la caducitat del procediment que provoqui que l’acte és il·legal.

VALIDESA

 No és el mateix validesa que eficàcia. LA validesa fa referència a l’Adequació acte OJ, tots elements acte conformes, depèn dels contingut intern. L’eficàcia fa referència a les conseqüències per el destinatari. La publicació o notificació està molt relacionada. Es fonamental de cara a l’eficàcia, no de cara a la validesa.

Tots actes protegits per presumpció validesa. Lligat al principi autotutela (no ha de avalar un tribunal la correcció de la seva decisió). Admet prova en contr. Per demostrar que l’acte presumptament vàlid en realitat no ho és perquè un element intern no se ajusta a la normativa.

Si la resolució del ple que prenia l’ajuntament s’ha de comunicar perquè afecta als interessos d’una tercera persona, l’infractor, en aquest cas s’ha de notificar. Si la notificació és fa correctament a partir d’aquell moment produeix efectes la decisió, queda obligada la persona malgrat que en el fons la decisió o l’acte sancionador no fos conforme a dret. Com que no està demostrar s’ha de presumir que és vàlid. Només si destruïm la presumpció de validesa deixa de produir efectes ja que ja no hi ha suport que li doni foment a la presumpció. Hi ha tècniques o mecanismes per destruir aquesta presumpció (com els recursos).

Aquests vicis dels actes administratius es poden graduar en funció de la gravetat, no tots són iguals. Hi ha 3 nivells

  • VICIS NULITAT: conseqüència invalidant sobre l’acte. A través d’un mecanisme pot provocar que s’arribi a la conclusió que es un acte invàlid en grau de nul·litat.

El 47.1 llei 39/2015 enumera els vicis que es poden classificar com vicis de nul·litat. Obri la porta que altres normes específiques puguin incorporar altres vicis de nul·litat. No és una llista tancada. Són els vicis més greu i insubsanables. El tendrà sempre el vici. Són imprescriptibles. Hi ha vicis que poden afectar a diferents tipus d’elements de l’acte.

Manifestament incompetent: és evident en tot cas. Tot i sense tenir coneixements jurídics.

Si diu prescindint totalment del procediment no és que s’hagi botat algun tràmit, sinó que directament no hi ha hagut procediment.

O actes constitutius de delicte: element objectiu finalitat. O element objectiu declaració perquè té un contingut il·lícit.

  • VICIS ANUL.LABILITAT (gravetat intermèdia): Pot invalidar l’acte, se pot obtenir una declaració que sigui acte invàlid en grau de anul·labilitat. Té entitat suficient per destruir la presumpció de validesa. Sense poder encaixar en la categoria de vicis de nul·litat són alguna cosa més que irregularitats no invalidants. Has de fer un procés d’exclusió. Primer veure si encaixa a l’article 7 i si tampoc encaixa en el concepte de irregularitat no invalidant serà vici d’anul·labilitat.
  • IRREGULARITATS NO INVALIDANTS: el vici que té no té entitat suficient per destruir la presumpció de validesa. Són vicis de procediment quan aquest vici de procediment no provoqui indefensió ni impedeixi a l’acte aconseguir la seva finalitat. Són irregularitats de forma que afecten a l’element procediment.  

Si a una persona no li deixen defensar-se i ser escoltada és un vici de procediment però no pot ser irregularitat invalidant ja que provoca indefensió en el defecte de procediment i en conseqüència és un vici de anul·labilitat. Si en ves de donar 15 li dona 14 dies però la persona ja ha presentat al·legacions no ha produït indefensió i en conseqüència seria una irregularitat no invalidant. Si només ha tengut un dia alomillor no ha pogut desenvolupar els seus arguments per molt que ja hagués presentat al·legacions.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)   pdf (36 Kb)   docx (199 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com