ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Contes Estereotips


Enviado por   •  2 de Abril de 2013  •  1.287 Palabras (6 Páginas)  •  482 Visitas

Página 1 de 6

INTRODUCCIÓ

Els estereotips de gènere són aquelles creences que generalment són admeses en la nostra societat on hi han característiques i comportaments apropiats tant per homes com per dones.

Aquests estereotips es manifesten en el nostra dia a dia per mitja dels rols de gènere, que s'han anat implantat amb el pas del temps.

Els estereotips poden ser ocasionats per les postures que consideren la societat, on hi ha una defensa del paper primordial dels factors culturals i de la societat., o per les postures que consideren els aspectes biològics. En els aspectes biològics trobem dos punts molt importants, que són: la comparació entre cultures diferents, però que sempre coincideix en que el paper de la dona es inferior a la dels homes, i l'altre punt importat, els aspectes biologicohormonals, on les hormones ens influeixen a l'hora d'adquirir els estereotips i els nostres comportaments,

Podem dir que actualment, la nostra societat, es troba molt més avançat i amb moltes modificacions en comparació amb els nostres avantpassats.

CONTES POPULARS I ELS SEUS ESTEREORIPS

• Rapunzel

Resum del conte:

Una parella que volia un fill vivia al costat d'un jardí envoltat de parets que eren propietat d'una bruixa. La dona, finalment embarassada, veu unes campanetes plantades en el jardí, flor que li encantaven. El seu marit, decideix anar a agafar algunes para ella i acaba enfrontant-se amb la bruixa, la Dama Gothel, qui ho acusa per robatori. Ell li prega pietat, llavors la bruixa li dóna algunes flors de rapunceles perquè els hi porti a la seva casa amb la condició que el fill que està esperant la seva dona li sigui lliurat al moment del seu naixement. Ell accepta. El bebè neix, la bruixa apareix, li designa el nom de Rapunzel i se la emporta. Quan compleix dotze anys i es converteixi en una doneta, la bruixa la tanca en una torre en el mig del bosc. La Dama Gothel anava a visitar-la tots els dies i li demanava que deixes el seu llarg cabell daurat caure, per després pujar fins a la torre.(«Rapunzel, Rapunzel, deixa el teu cabell caure, així puc pujar l'escala daurada»).

Un dia, el fill del Rei sent a Rapunzel cantant a la torre, busca una porta, i al no trobar-la decideix quedar-se. Torna pe seguir escoltar-la cantar, fins que un dia va poder veure a la bruixa visitant a Rapunzel, i d'aquesta manera va aprendre com arribar fins a noia rossa. Un dia, el Príncep li va demanar que deixés caure el seu cabell i va pujar fins a on estava ella. Des d'aquell dia va començar a freqüentar-la, es van enamorar i ell li va proposar matrimoni. Ella va acceptar.

Junts van planejar una forma de treure-la de la torre: ell anirà totes les nits, evitant a la bruixa que la visita de dia, i portarà seda, amb la qual Rapunzel teixirà fins a formar una escala. La bruixa descobreix que el fill del Rei està visitant a Rapunzel, la qual cosa la porta a tallar-li el cabell a Rapunzel i abandonar-la enmig d'un gran desert.

Quan el fill del Rei va arribar la nit següent, la bruixa es va ocupar de baixar les trenes fins a on estava ell. Quan el fill del Rei es va trobar amb la bruixa a la torre, ella li va dir que mai tornaria a veure a Rapunzel. Ell, desesperat, cau de la torre sobre unes espines que hi havia a baix, quedant cec. Llavors el fill del Rei es rendeix perquè ja no podria tornar a veure mai. Rapunzel, que havia quedat embarassada del Príncep, dóna a llum dos bessons sola en el desert. Al poc temps, rondant el Príncep cec pel desert, troba a Rapunzel i als seus fills, qui en trobar-ho en tal estat, plora llàgrimes que resulten ser curatives i sanen els ulls del Príncep, retornant-li la vista. Així, Rapunzel i el Príncep, al costat dels petits bessons, tornen al Palau, on s'ordena la crida i cerca de la bruixa. Finalment, Gothel és atrapada i condemnada.

Característiques dels personatges:

Rapunzel Dama Gothel Princep

Princesa prima i bella Malvada Princep guapo i fort.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com