ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Proyecto profinet


Enviado por   •  3 de Mayo de 2013  •  1.078 Palabras (5 Páginas)  •  274 Visitas

Página 1 de 5

Introducció

En aquesta pràctica es tractarà sobre dues tecnologies del estandard de comunicació ethernet, aquestes dues tecnologies són profinet (que provè del protocol de comunicació profibus) i ethercat.

Per a començar aquest treball s'haurà de saber que es ethernet: És un patró per la connexió entre dues màquines per tal de que puguin compartir informació. Les especificacions d'ethernet descriuen el model d'enviament de dades entre les màquines en una proximitat física, el que coneixem per :LAN. La forma d'enviar les dades és en forma de paquet, d'una forma molt segura.

A més les connexions d'ethernet passen informació rapidament( 10megabits per segon, encara que actualment gràcies a la millora del cablejat de les reds, la velocitat augmenta).

En primer lloc s'explicara especificament cada tecnologia per separat per tal de fer una comparativa entre les dues. Aquesta explicació consistira tant en explicar quina funció fan aquestes tecnologies i com milloren la tecnologia ehernet.

En segon lloc es fara una exaustiva comparativa entre les dues tecnologies per tal de veure quines diferencies existeixen: millores, defectes, utilitzacions...

Profinet.

Profinet és un estandard d'ethernet utilitzat per l'automatització industrial. Amb aquest tecnologia podem conectar equips des de al nivell de camp, com ara Plcs fins al nivell de gestió, com ara sistemas informatics i internet. S'utilitza en tota la planta industrial i de gestió.

A més Profinet té els mateixos procediments y eines de configuració i diagnostic que les usades en el Profi-bus. A part d'això, dins de Profinet s'integra tota la tecnologia d'ethernet que ja es coneixia en el món industrial pero ara s'aplica a control de: arquitectures de reds versatils, diagnostics per mitja de protocols estandar com ara el SNMP i l'ús de la tecnologia inalámbrica d'una forma segura.

Hi ha dos tipus de versió del protocol Profinet:

PROFINET IO: Per sistemes d'entrada i sortida distribuits. On tenim una mateixa visió de les entrades i sortides que amb el bus de camp, podem configurar tant el hardware com els llenguatges de programació i una reutilització a nivell de mòdul.

PROFINET CBA: Per l'automatització basada en components(interconnexió de sistemes distribuits). Algunes caracteristiques d'aquest tipus de Profinet són: Una visió complerta del sistema superior, la definició complerta dels interfaces de comunicació i la possibilitat de poder reutilitzar la màquina que utilitzem.

En general el Profinet s'utilitza, com ja s'ha comentat abans, en plantes tant industrials com de gestió i són moltes les industries que fan servir aquest tecnologia. Algunes de les seves caracteristiques són:

Estructura de red uniforme: Reduint el número de interfases.

Utilització de les ventatges de la tecnologia IT en el àrea de producció: Amb accés

remot, serveis Web i actualitzacions del software.

Ventatges respecte a altres sistemes: Més alt rendiment, una cantitat il·limitada de nodos i una utilització més sencilla.

Una de les grans caracteristiques que a fet que aquesta nou estandar tingues molt d'èxit és la seva versatilitat en les diverses aplicacions i l'aportació de respostes i seguretat en les insta·lacions industrials pertinents.

Profinet asegura las respuestas en tiempo real que son definidos por ingenieros en el proceso de diseño y puesta a punto de las instalaciones que permitan las respuestas en tiempo real adecuadas y funcionando en Ethernet conviviendo con sistemas de redes estándares, y sistemas de gestión tradicionales.

Profinet que posibilita a nivel de campo las interconexiones funcionando en el todo coordinadamente.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com