ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DRAMES RURALS: Parricidi


Enviado por   •  15 de Enero de 2014  •  566 Palabras (3 Páginas)  •  197 Visitas

Página 1 de 3

DRAMES RURALS: PARRICIDI

1- TÍTOL

-El títol d’aquesta obra fa referencia al lloc on succeeix l’acció ja que s’han ajuntat els noms dels barris que surten al conte; Barri de dalt i barri de baix.

Un daltabaix és un esdeveniment catastròfic que canvia les coses com per exemple la mort d’algun personatge de l’obra.

2- RESUM

-El conte té lloc a un poble format per 2 barris; el barri de Dalt i el barri de Baix que estan separats per un riu. Al Barri de Dalt hi viu un home que era molt gandul anomenat Palau, avi Palau i que tenia dos fills en Quim i el Verí, els quals tenen mala fama al poble pel seu comportament amb la gent del poble. El fill hereu, en Verí, es casa amb una dona anomenada Doloretes amb la qual té un fill. La Doloretes té un paper gairebé d’esclava dins d’aquesta família. Un dia, mentre l’avi prenia el sol, el Verí es va comprar una mula, i com que l’animal es va parar en sec i no responia als cops de bastó que el seu amo li donava, li van cremar la panxa, aleshores la mula va sortir corrents molt espantada cap a la casa i accidentalment es va emportar pel davant a l’avi Palau, el nen i el Verí, que era a sobre de l’animal. Després la Doloretes es torna boja i el Quim la fa fora de casa.

3- TEMA

-La situació de la dona en una societat que la considera inferior.

4- DRAMA

-La mort dels personatges del conte; l’avi Palau, el nen Llombric i el Verí. També podríem considerar dramàtiques les condicions amb les que és tractada la mula (pegada i cremada).

5- PERSONATGES

Personatges principals:

-Doloretes: És la dona del Verí. Al principi de l’obra era una dona jove, altra i prima. Després, al casar-se amb en Verí i tenir un fill acaba sent més seca, amb la cara xuclada i descolorida.

-Verí: És l’hereu. Té un caràcter rabiós, poc sociable i violent, el seu pare era el únic capaç de fer front al seu geni.

-Avi Palau: És l’amo de la casa i el pare del Quim i el Verí. És vell, gros i panxut i psicològicament és egoista i esquenadret. Tot el dia se’l passa fumant tabac i assentat sense fer res de profit.

Personatges secundaris:

-Llombric: És el fill de la Doloretes i el Verí. Aquest nom és el sobrenom que li fica el seu avi que significa “cuc”. És un nen dèbil i menyspreat pel seu avi.

-Quim: És el germà del Verí i tenen el mateix caràcter. Té 18 anys.

-Àvia Pastora: És la veïna de la família Palau. Anuncia què és el que passarà en l’obra.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com