ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Drames Rurals (Victor Català)


Enviado por   •  8 de Abril de 2013  •  1.574 Palabras (7 Páginas)  •  283 Visitas

Página 1 de 7

En Met de les Conques

El Met era fill de una Conca, els primer anys viu tambè a la seva avia, la seva mare no es va casar pero el va tenir a ell, per tan era fill del pecat, i creix bastant marginat i exclòs, pero al vindre un predicador foraster al seu poble cabia la seva rutina, ja que escolta totesl les paraules d'aquest, que esta tot la quaresma i la setmana santa en el poble d'en Met, quant s'acaba la setmana en met es troba que després de trobar un lloc on podia estar be, ja s'havia acabat, però no ell segueix nat a l'esglesia dia a dia,fins que un dia arriba a casa seva i al seva mare es trova molt malata, el metge no li fica cap prioritat i diu que vindrà el sia següent, la sema mare es mort i llavors ell decideix fer penitència a una cova, però en el camí les forces el van abandonant, fins que arriba a la cova, allà cau i es trenca una cama, i es queda estès al terra on mor.

Idil·li xorc

La historia comença am al descripció de un grup de captaire, però principalment 2, primerament en Tit que és un captaire de 60 anys, es petit i rabassut. Amb prou feines pot caminar, s'aguanta amb dos bastons i es maltractat per la seva família, després hi ha la Laia que es una captaire d'uns 53 anys, era alta i prima i molt presumida, però li faltava un bull, era pubilla en una barraca on criava conills. Aquests dos tenen la intenció de casares la Laia perquè està enamorada i el Tit per desvinculares de la seva família, Tot el poble se n'assabenta i no ho considerant bé que dos captaires trobin l'amor en una avançada edat i a mes no comvidin a nigu ja que nomes hi havian dos testics, llavors al sortir de la esglesiada la multitud llença pedres als nuvis de tal manera que en Tit mort per els impactes.

Parricidi

La Lena, la víctima, està sola a casa com de costum ja que el seu marit el Falet esta al bar consumin alcohol també com de costum, aleshores entra en Pau per la finestra. I embogit per els cel·los ataca a la Lena perquè aquesta reveli qui era l’home amb el que es veia però aquesta intentava mentir sense resultat algun. El Pau l’assassina d’una forma brutal. En Felet, el seu marit, arriba borratxo a casa i es posa a dormir al mateix llit que la seva dona morta. Al dia següent en Titet crida a la seva mare però aquesta no contesta, surt per la porta que estava oberta i una de les hortolanes entra a casa seva amb el nen en braços i veu que la Lena està morta. Llavors la policia detén al Falet,El culpen d’homicida i se l’enduen a la presó per fer justícia ja que troben el ganivet tot ple de sang sota seu. ell degut a la borratxera del dia anterior no se'n recorda de res, això fa que tot li vagui encara mes encontra la situació.

Daltabaix

El Verí que és un home esquerp, feresteci molt primitiu es casa am una forastera del poble que es dius Doloreta, aquests han de viure am el pare del Veri, el vell Palau i el seu germà, la Doloreta ha de aguantar l'actitud grollera i la ganduleria d'aquests. Juntament am el Veri la Doloretes te un fill, en Llombric. La vida rural i conjugal que tenen consumeix a la Doloretes ja que és explotada tant pels dos germans com per l’avi

Després el Verí s’enfronta a una mula que no li fa cas i li pren foc a sota perquè es mogui, aquesta comença a córrer emportant-se amb ella al Verí, i l'arrossega. També s'emporta el vell i trepitja el nen, tots tres moren i el Quim treu de casa a la Doloreta, que per el seny degut a la catàstrofe i es veu obligada a viure de caritat.

El pastor

En Ton és un bon pagès que cuida la seva terra, es una persona bondadosa que mai faria mal a ningú, i un dia troba tota la seva terra destrossada . En Ton per venjar-se col·loca figues amb hams en el camp i les ovelles d’en Nasi que és qui havia destrossat anteriorment el camp d’en Torn, se les mengen. El Nasi es una persona amb molta mala baba, només pensa en fer mal als altres. Un dia el Tom es dirigeix al camp per veure

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.9 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com