ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Drames rurals


Enviado por   •  1 de Junio de 2013  •  Exámen  •  535 Palabras (3 Páginas)  •  224 Visitas

Página 1 de 3

Drames rurals

Victor Català 2 BAT B

El Pastor

Resum

En Ton és un pagués dedicat a les seves vessanes (els dos camps i l’olivet), estimava més al seu camp que a la seva dona i la seva neboda, fins i tot a ell mateix. Dedicat tot el seu temps al seu camp amb molta cura i es preocupa pel futur del seu camp quan ell mori.

Un dia quan va a treballar en el camp es troba la balla oberta amb el candau i la cadena trancada, després veu que el camp ha quedat destrossat i que les petites petjades que han quedat en el terra indiquen que ha sigut un remat. En Tom frustrat prepara una trampa pel pastor que hagi deixat que el seu remat destroces el seu camp, així que hi deixa unes figues amb hams dins.

El culpable de tot aquest desastre va ser en Nasi, un pastor cruel que va perdre el seu gos el “Moro” ja que va tenir una baralla amb el de la Torrentera. En Nasi, després de perdre el seu gos es va dedicar a destrossar els camps dels pagesos, destrossant així el d’en Tom. Al assabentar-se en Nasi de que les seves ovelles estaven ferides per les digues d’en Tom va decidir esperar-lo, al trobar-se els dos homes, s’enfontren enfadats acabant amb la mort d’en Tom. En Nasi, després d’assassinar en Tom el llença al riu cordat en unes pedres.

Personatges

-Personatge principals:

Tom: és un pagués que només es preocupa del seu camps. No té respecte a res ni a ningú, només li interessa la vida de les seves ovelles i és un home que no coneix la por ni el remordiment.

Nasi: és un dels pastors més descarats de l’encontrada, era un home cruel, que feia mal, es descrit d’una forma negativa.

-Personatges secundaris:

Moro: és el gos d’en Nasi. Un gossàs malcarat i llest que corria com un boig. Obeïa totes les ordres del seu amo.

El de la Torrentera: és un caçador al que Nasi li té respecte, és a dir por.

La Rosa: la dona d’en Tom.

La Neboda: la neboda d’en Tom.

Estructura interna

Plantejament: és descriu la situació (la vida d’en Tom i els seus pensaments) fins que en Tom es troba el camp destrossat.

Nus: en Tom enfurismat col•loca figues amb hams en el camp, les ovelles d’en Nasi se les mengen i cauen malaltes. En Nasi espera en Tom per venjar-se .

Desenllaç: em Nasi mata en Tom després d’haver perdut en Moro.

Tema central

El

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com