ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Drames Rurals


Enviado por   •  17 de Febrero de 2013  •  887 Palabras (4 Páginas)  •  270 Visitas

Página 1 de 4

En Met de les Conques

En Met era el fill de les Conques, amb fama de bruixes, marginat per ser bord i pel seu hàmbit. La seva vida és una total monotonia, però un dia arriba al poble un predicador estranger que fa canviar la rutina d'en Met. La seva mare es mor i ell decideix fer penitència a una cova, però en el camíles forces el van abandonant, fins que arriba a la cova, allà cau i es romp una cama, i es queda estés al terra on mor.

Idil•li xorc

Dins un grup de captaires, n'hi ha dos, el Tit i la Laia, que decideixen casar-se, ell per sortir de la família i ella perque li agrada el Tit. Tot el poble se n'assabenta i li fa befa. A la sortida del casament, seguint la tradició, apedreguen als nuvis, aquí acaben amb la vida del Tit.

Parricidi

La Lena està sola a casa, el seu marit se n'ha anat a la taverna i el seu fill dorm, rep la visita del seu amant, aquest en un atac de gelosia, l'assessina. Al sen demà, el Titet es pensa que la seva mare dorm, i el seu pare, dorm la “moneia” al seu costat. La gent puja a veure que passa que la Lena no baixa, i es troben amb aquest quadre, però el Titet a anat esborrant pistes sense voler. Avisen a la Justícia i detenen en Felet, i ell no s'en recorda de resperque anava gat.

Daltabaix

És una família formada per dos germans molt toscs i el pare, molt gandul. Un dia el Verí, el fill gran es casa amb la Doloreta, una forastera. Amb els anys, la noia acaba consumint-se dins aquella casa. Un dia el Verí estava provant la mula nova i el vell i el fill de la Doloreta nmiraven. El Verí, iriat, perque la mula no li feia cas, pren foc davall ella, la mula parteix a correr, enduguent-se el Verí i el vell i tropitjant el nen, tots tres moren i el Quim treu de casa a la Doloreta, que es veu obligada a captar.

El pastor

En Ton és un pagés que cuida la seva terra, i un dia la troba tota destrossada. Aquest acte l'ha realitzat en Nasi, un pastor sense cap tipus d'escrupols. En Ton, molt enfadat, decideix posar-hi figues amb hams, i en Nasi, quan hi torna amb les ovelles, aquestes queden ferides pels hamsi els pastor decideix esperar el que li ha posat les figues. Al cap d'un dia en Ton va a veure si hi ha algú, però el que troba és en Nasi que el mata i el tira al riu.

La vella

Una vella pateig una embòlia i queda hemiplegica, un pagés la troba i la du a casa seva, allà es quasi abandonada, lamentant-se de que no s'hagués mort. Un dia pren foc la casa amb l'avia a dins, que no pot fer res.

L'empelt

En Pau, el sereno, avisa al Noi Ordis que li roben, aquest no li fa cas. Al sen demà, es troba amb el seu germanastre, amb el que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com