ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EXERCICI SALUT


Enviado por   •  20 de Julio de 2016  •  Trabajos  •  1.054 Palabras (5 Páginas)  •  476 Visitas

Página 1 de 5

EXERCICI SALUT

A continuació teniu diferents situacions típiques que es poden donar amb el grup de nens i nenes. Heu de pensar en l’actuació necessària i la manera de prevenir-la en el futur.

  1. A les 03:30 de la nit un nen cau de la llitera i es fa una contusió sense cap símptoma extern.

  • Actuació: Aplicar fred localment, sense contacte directe (p.ex un tovalló), durant 20 minuts cada hora, si fos el cas d’una extremitat, la mantindrem aixecada per sobre del nivell del cor. Si després d’unes hores no li passes el dolor o tingues altres símptomes, trucaríem als pares per poder-lo portar al metge.
  • Prevenció: Si dormia a la llitera de dalt dormir a la part de baix, i posar baranes.
  1. Esteu al pati i una nena de 5 anys té una hemorràgia nassal

-        Actuació: Exercir pressió directa sobre l’orifici nasal sagnant i la paret nasal durant 5 minuts. El cap s’ha d’inclinar cap endavant per tal de no inspirar coàguls. Passats els 5 minuts es reduirà la pressió i es comprovarà si l’hemorràgia ha parat. Si no para, s’avisarà als pares per autoritzar-nos per traslladar a la nena al centre sanitari.

-        Prevenció: Saber d’on prové la hemorràgia, si es un cop, un coàgul...

  1. Esteu al menjador i una nena cau i es fa un trau en la cap (tenim dubtes en la necessitat d’aplicar punts o no)

-        Actuació: Posar-se guants, netejar la ferida amb aigua i sabó, efectuar un punt de sagnia (gases), si es col·loca un altre apòsit, no traurem el primer, ja que trauríem el coàgul que s’està formant. Passat un temps s’alleugerirà la pressió, però ai es traurà el primer apòsit, si l’hemorràgia s’ha aturat es taparà la ferida i s’avisarà als pares per traslladar-la al hospital, allí ens diran si fan falta punts o no.

-        Prevenció: Tenir una bona postura assentats, i protegir materials amb risc per als infants (cantons de les taules, pilars...)

  1. Un nen de 6 anys té molt mal de cap. No vol jugar, està sol i demanant-te una aspirina.

-        Actuació: Li preguntarem si ha estat molta estona al sol, per evitar que tingui una insolació, si fos una insolació el traslladaríem a un lloc fresc, refrescaríem el cos amb compreses molles (coll, pit, aixelles) i donar-li abundant d’aigua.

I si ni fos el cas d’insolació, trucaríem a la seva família, per al que el vinguessin a buscar per a que el portessin a un centre mèdic. Mai podrem donar medicament, (ni una aspirina) si no fos el cas que la família per aquell dia ens portes una autorització de medicament firmat pel pare/mare/tutor

-        Prevenció: Cal evitar que els nens assisteixin al centre quan estiguin malalts

  1. Una picada de vespa.

-        Actuació: Posar gel, si fos el cas de abella retirar el fibló amb una pinça si ha quedat clavat, mirant de no trencar-lo, no posar mai fang (per evitar infeccions). “Mirar el full d’aspectes sanitaris del nen/a per evitar que no sigui al·lèrgic.

-        Prevenció: Mirar si hi ha nius de vespes o abelles, i fer un tractament per eliminar-ho i tapar els forats dels nius.

  1. Estàs sol/a al pati, i un nen cau i es fa una bona rascada, però la farmaciola està dins l’escola, què fas?

-        Actuació: Primer cridarem a un altre monitor/vetllador/educador per a que puguin està atents per a la resta d’infants del pati i després podrem actuar amb el nen ferit. Primer ens posarem guants, netejar la ferida amb aigua i sabó, utilitzar gasses netes d’un sòl us i sempre netejar la ferida de dintre cap a fora, retallar pels o penjalls de pell per deixar-la neta, aplicar un antisèptic sense color , si tenim un apòsit gras el posarem a sobre de la ferida per mantenir-la humida i afavorir la cicatrització i tapar la ferida.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.7 Kb)   pdf (112.3 Kb)   docx (759.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com