ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAC 1 Teoria De L'educació


Enviado por   •  26 de Abril de 2013  •  1.208 Palabras (5 Páginas)  •  577 Visitas

Página 1 de 5

Responeu les següents preguntes:

a) Text d’Émile Durkheim:

- Segons Durkheim, quina és la finalitat de l’educació? En aquest sentit, quina és, segons l’autor, la funció de la integració social?

Durkheim diu que l’ésser social és la finalitat de l’educació, i quan parla d’educació fa referència a l’herència dels coneixements. Accentua que l’acció d’educar és impositiva d’adults sobre generacions més joves amb la finalitat de preparar-los per viure en el medi social que els pertoca d’una manera harmònica.

Des de la seva visió més pedagògica, ho lliga amb la idea de societat, ja que ell pensa que l’ésser com a individu no té cap finalitat, per tant diu que l’objectiu de l’educació és la preparació per a la vida en societat, respectant tot el què això comporta.

Es tracta de que els que reben l’educació adquireixin els costums, els valors i les normes de la societat i que amb tot això els sigui més fàcil socialitzar-se i adaptar-se a la societat actual.

Podríem dir que la integració es pot difondre a través de l’educació que ha rebut l’individu, uns aspectes morals que ajuden al bé comú i a viure en societat.

La integració busca una cohesió socials per a la consolidació i la supervivència en la societat actual. Es podria afirmar que la integració treballa per a inserir a totes aquelles persones que sigui pel motiu que sigui no han aconseguit inserir-se o integrar-se en la societat, dotant-los d’eines per poder aconseguir-ho de nou.

- Considereu que aquesta finalitat es troba en la base del nostre sistema educatiu? Argumenteu la resposta.

Actualment l’educació del nostre estat s’ha preocupat més d’assolir uns nivells acadèmics i han oblidat certs aspectes més bàsics. S’hauria de treballar més amb els aspectes de respecte i educació. S’han deixat de banda i s’han centrat més en educar amb continguts i no s’ha tingut en compte si s’exclou ningú de la societat.

A qualsevol escola del nostre país podem veure com hi ha infants que queden exclosos de la societat, ja bé sigui per la seva manera de vestir, de parlar, de caminar, etc. Per tant crec que en el nostre sistema educatiu no es troba aquesta finalitat, es possible que uns anys enrere la poguéssim trobar, però està clar que actualment no hi és.

Evidentment, els infants reben uns valors i normes que ha marcat la pròpia societat, però són uns valors que no hi tenen en compte el respecte. Són uns valors marcats pel consumisme i pel què es creu “normal”.

Qualsevol persona que doni un parell de voltes per una escola podrà veure com els temps han canviat molt i que en aquests moments no s’està educant als infants en valors, falta ensenyar-los els mots: tolerància, respecte, diferència... No accepten a aquell infant que és diferent d’ells, i l’exclouen totalment de la societat en què vivim. Si no vesteixes de marca, t’exclouen. Són tot un seguit de valors que han canviat molt i que l’únic que han fet ha estat excloure més gent de la societat.

b) Text de John Dewey:

-Quin posicionament fa l’autor entorn als conceptes: educació, educador, educand, acció educativa i finalitat de l’educació?

L’educador és el que guia i orienta als alumnes, ha d’oferir diverses activitats que reprodueixin situacions de la vida real per a que ells tinguin les seves experiències i puguin cercar objectius que centrin els seus propis interessos. Podríem dir que es converteix en l’auxiliar del desenvolupament lliure de cada un, l’educador cedeix tot el poder a l’alumne perquè pugui experimentar pel seu compte.

L’educació forma ciutadans per a poder viure en una comunitat, però cal dir que no té com a fi crear un individu

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.5 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com