ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Caso asertivitat


Enviado por   •  21 de Abril de 2020  •  Apuntes  •  1.594 Palabras (7 Páginas)  •  119 Visitas

Página 1 de 7

Identifiqueu de les situacions que segueixen si es tracta de l’estil de comunicació assertiu, agressiu o passiu

SITUACIÓ 1

Joan és responsable d’un Centre Sanitari. Té coneixement de que un cap de servei d’una especialitat amb molt baixa demanda assistencial es sent discriminat perquè l’última distribució dels llits i dels dies de quiròfan no és proporcional a la dels demés i està estenent per tot l’hospital (segons algunes persones) el seu malestar a més d’emetre judicis valoratius respecte del talant poc democràtic d’en Joan. La distribució dels llits es va fer a partir d’indicadors purament objectius i la decisió va se presa en una reunió on no va poder anar aquest cap.

  1. (Una mica apurat) “Bé ... mira... no sé com et sents.. però ...comprèn  que... de fet..., jo ho sento, no és culpa meva...( amb la mirada que fuig) ...els indicadors que es van utilitzar  van ser objectius...( s’empassa saliva)... Bé, no dic jo que no es poguessin utilitzar d’altres, però...”

  1. (Mirant-lo a la cara i amb un to de veu ferm, les espatlles i els braços relaxats) “Sé que estàs molest per la decisió que es va prendre en relació a la distribució del llits i l’horari del quiròfan i em sap greu. En qualsevol cas, puc dir-te que els criteris que s’han utilitzat han estat del tot objectius i imparcials. Per una altra banda, si tens algun dubte, m’agradaria que el tractessis amb mi directament com a principal responsable de la decisió”.
  1. (Amb to quelcom irritat) “Mira, em sembla que estàs exagerant i fent un problema on no n’hi ha ! Si hi ha un problema, en tot cas és el baix rendiment del teu servei ( adopta un to irònic). O creus que jo m’invento les dades i que la retribució de llits i l’horari del quiròfan ho faig gratuïtament”.

SITUACIÓ 2

Mare: Perdona, et molestaria molt rentar els plats avui?

Fill: Que no veus estic veient la televisió

Mare: Ah, bé, d’acord. (Marxa pensat que sempre és ella la que s’ha de fer càrrec de les responsabilitats de la casa i tot i que porta tot el dia treballant i el Francesc no ha anat a la Universitat aquell dia, cedeix com ho fa habitualment).

La conducta d’A és:        ASSERTIVA                

                                AGRESSIVA                

                                PASSIVA                

SITUACIÓ 3

Al llarg d’una festa l’Anna està contant a les seves amigues com gaudeix quan el seu company la porta a bons restaurants i al teatre. Les seves amigues la critiquen perquè creuen que està poc alliberada.

A: No és així. Jo no guanyo tant en el meu lloc de treball temporal com ell que té feina fixa. Jo no podria fer que anéssim als llocs tan bonics als que anem, ni tant sols pagar la meva part en tots. Donada aquesta realitat econòmica, algunes tradicions tenen raó de ser.

La conducta de l’Anna és:        ASSERTIVA                

                                        AGRESSIVA                

                                        PASSIVA                

SITUACIÓ 4

El Robert ha fet anar el cotxe del seu pare aquest dissabte i sense voler li dóna un cop. El pare entra a l’habitació a les 10 del matí enfurismat.

Pare: El que he vist al cotxe és un bony?

Robert: Eh? Estic dormint… Ja parlarem després…

Pare: Doncs jo vull que parlem, ja! Tu que et penses! Et tinc dit que vagis amb compte i mira que fas! Ets un desastre, no puc confiar en tu…

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.2 Kb)   pdf (81 Kb)   docx (318.3 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com