ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Per què Alemanya va rebre el Tractat de Versalles com undiktat


Enviado por   •  3 de Marzo de 2015  •  Informes  •  1.145 Palabras (5 Páginas)  •  302 Visitas

Página 1 de 5

la Gran Bretanya. Lemancipació femenina va ser una de les grans qüestions del món dentreguerres.

d) Per què Alemanya va rebre el Tractat de Versalles com undiktat? Quines condicions li van imposar? Perquè aquest tractat es va elaborar partint de la base que Alemanya era responsable del conflicte i per tant no va ser resultat dunes negociacions, sinó duna imposició, un diktat, per aquest tractat limperi alemany havia de lliurar Alsàcia i Lorena a França i la Posnània, separava la Prússia oriental de la resta del territorio amb lanomenat corredor de Danzing i les seves colònies es repartien entre els paisos vencedors. A més, es va imposar a Alemanya el pagament de fortes reparacions de guerra per compensar les destruccions fetes als paisos vencedors.

e) Per què els tractats de pau que es van signar a lacabament de la guerra només van aconseguir la pau durant dues dècades? Els vint anys que van passar entre la fi de la Primera Guerra Mundial i linici de la Segona Guerra Mundial van ser un simple interval dun conflicto no resolt. Lany 1919 hi va haver la insurrecció dels espartaquistes alemanys . La insurrecció va ser esclafada, però en van seguir exemple Baviera i Hongria. Alhora a França, Itàlia i la Gran Bretanya es van produir vagues i manifestacions. Els tractats de pau no va donar solución als innombrables problemes nacionals duna gran part dels pobles que integraven els antics imperis ja desapareguts. Així minories nacionals van ser incloses en estats on no se sentien representades.

5. COMPLETA EL QUADRE

Guerra de moviments: fase de la qual va tenir lloc el 1914, duta a terme per Alemanya, que pretenia derrotar França per posteriorment centrar-se en Rússia, mitjançant una estratègia de desplaçaments ràpids de material i de tropes.

Al front occidental, els alemanys, pretenien una guerra ràpida, clau per la seva victòria, seguint les previsions del pla Schlieffen, basat en el càlcul que l'exèrcit rus necessitaria diverses setmanes per col·locar al front tota la seva potència. Els alemanys envaeixen Bèlgica el 4 d'agost i es llancen sobre França, on el mariscal Joffre fa un contraatac desesperat que va aconseguir contenir l'avanç alemany al riu Marne al mes de setembre de 1914. Amb aquesta batalla els francesos aconsegueixen que els alemanys es retirin de part del territori que havien conquistat.

A partir d'aquest moment tots dos exèrcits es van establir en sòlides línies defensives. D'aquesta manera va començar a l'oest la guerra de trinxeres, que va substituir a la inicial guerra de moviments. D'altra banda en el front oriental els russos envaeixen la Prússia Oriental, després d'aquest primer avanç. Els alemanys, després de la victòria a Tannenberg s'imposen i aconsegueixen així detenir l'avanç. Com a conseqüència d'aquests fets la "guerra llampec" pensada per Alemanya fracassa, i la guerra s'allarga més del que els països podien esperar, adonant-se que guanyaria el bàndol que més fos capaç de resistir.

Guerra de trinxeres: és una forma de fer la guerra, en la qual els exèrcits combatents mantenen línies estàtiques de fortificacions cavades a terra i denominades trinxeres. La guerra de trinxeres va sorgir a partir d'una revolució en les armes de foc. Hi va haver períodes de guerra de trinxeres en la guerra rus-japonesa de 1904-1905, però va arribar al seu punt màxim de brutalitat i mortalitat en el Front Occidental de la Primera Guerra Mundial. Aquests buits eren cavats d'1 a 2 metres de profunditat i es connectaven amb altres per a major mobilitat dels blocs de combat. Aquesta s'inicia al 1915 i acaba al 1917.

Fase final de la guerra: Alemanya va decretar al febrer de 1917 l'atac dels seus submarins sense previ avís a tots els vaixells ja fossin enemics o neutrals.

Alemanya buscava d'aquesta manera contrarestar el gran poder naval dels seus enemics, especialment de la marina britànica. Als Estats Units va perjudicar aquesta política ja que mantenia intensos contactes comercials

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com