ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pregunta Clau Tema 8


Enviado por   •  7 de Febrero de 2015  •  813 Palabras (4 Páginas)  •  1.126 Visitas

Página 1 de 4

Document 1: Aquest document es tracta d’una font primària, ja que és contemporània als fets. És un quadre que representa el matrimoni del comte de Barcelona Berenguer IV amb Peronella, l’hereva del Regne d’Aragó, va ser concertat l’any 1137 i va ser l’origen de la Corona catalanoaragonesa.

Document 2: Aquest document es tracta d’una font secundaria, ja que és posterior als fets. És un text que explica els orígens de les quatre barres que es l’escut de Catalunya.

Document 3: Aquest document es tracta d’una font primària, ja que és contemporània als fets. És un quadre que es veu l’origen de l’escut del comtat de Barcelona, obra de Claudi Lorenzale, a l’any 1843.

Document 4: Aquest document es tracta d’una font secundaria, ja que és posterior als fets. És un text que explica els orígens dels segadors que es l’himne de Catalunya.

Document 5: Aquest document es tracta d’una font primària per què es contemporània als fets. D’àmbit social, es tracta d’un segell utilitzat per la Unió Catalanista, referent a l’himne de Els Segadors, l’any 1899.

Document 6: Aquest document es tracta d’una font primària ja que es contemporània als fets. Es tracta d’un quadre que es representa les cerdanes a la font de Sant Roc d’Olot. El quadre es pintat per Ramon Casas entre els anys 1901-1902.

Document 7: Aquest document es tracta d’una font secundaria ja que es posterior als fets. És tracta d’un text sobre l’explicació dels orígens de la sardana i com es van interessar els músics de la Renaixença per ella.

Document 8: Aquest document es tracta d’una font secundaria ja que es posterior als fets. És tracta d’un text que explica els orígens que commemoren l’Onze de Setembre.

1-) Relaciona la creació dels símbols d'identitat nacional a Europa amb el procés de consolidació dels nous estats liberals i explica el paper que hi va tenir el moviment romanticonacionalista de mitjan segle XIX.

Els símbols nacionals d’un país serveixen per representar els seus valors, metes o signe sigui característic de cada nació, per als ciutadans crear un sentiment de pertinença. També els símbols són presos per fer-se conèixer o per fer que els ciutadans tinguin un objecte o cosa que els hi produeix un sentiment comú. Els estats federals, varen crear els seus propis símbols, com els himnes o les banderes, per tal de fer-se notar.

2-) Per què la Renaixença va voler donar a Catalunya una simbologia pròpia? Explica l’origen dels diferents símbols representatius de Catalunya.

A Catalunya es va atorgar una personalitat pròpia per què tractava de recuperar la cultura catalana, la qual estava unida a una voluntat de modernitzar el país, com per exemple en els àmbits de l’arquitectura, l’escultura o la pintura.

Les quatre barres van donar origen a una llegenda que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com