ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

AMARCORD Analisis


Enviado por   •  3 de Enero de 2013  •  1.554 Palabras (7 Páginas)  •  504 Visitas

Página 1 de 7

1. FITXA

TÍTOL: Amarcord

DIRECTOR: Federico Fellini

GUIÓ: Federico Fellini i Tonino Guerra

FOTOGRAFIA: Giuseppe Rotunno. Color.

MÚSICA: Nino Rota

MONTATGE: Ruggero Mastroiani

INTÈRPRETS: Bruno Zanin ( Titta )

Armando Brancia ( Aurelio )

Pupella Maggio ( Miranda )

Stefano Proietti ( Oliva )

Nando Orfei ( Lallo )

Giuseppe Lanigro ( Avi )

Magali Noël ( Gradisca )

Luigi Rossi ( Advocat )

Josiane Tanzilli ( Volpina )

Maria Antonia Belluzzi ( Estanquera )

GÈNERE: Comèdia

ANY: 1973

DURACIÓ: 127 min.

PRODUCCIÓ: Franco Cristalli ( italià )

PECF ( frança )

2. SINOPSI

En la Rimini dels anys 30, l'adolescent Titta, creix entre l'educació catòlica i la retòrica faxista. Viu amb el seu pare Auerlio, antifaxista i cap d'obra, amb la seva mare Miranda. Un germà petit Oliva, l'avi patern i un tiet inmadur germà de la mare. Té també un tiet tancat en un manicomi.

En la ciutat viuen personatges singulars com la sensual Gradisca, Volpina la ninfòmana, Giudizio el boig, Biscein el mentider, l'advocat de retòrica fàçil, el motociclista exibicionista, el ceg que toca l'acordeó... Titta va a l'insitut de la ciutat i participa en les bromes dels seus companys a ells mateixos i als professors.

La seva vida eròtico-sentimental, es divideix entre la inalcanzable Gradisca, els grans pits de l'estanquera i els banys d'estiu de les estrangeres en el Gran Hotel. Amb la resta dels habitants de la ciutat, comparteix tots els aconteixements al llarg de les 4 estacions.

L'arribada de la primavera amb la gran foguera, el pas de la cursa Mille Miglia, i del transatlàntic Rex. La visita del jerarca faxista o la gran nevada. La mort de la seva mare u el matrimoni de la Gradisca, marcaràn el final de la seva adolescència.

3.APROXIMACIÓ

Fellini va nèixer el 20 de gener de 1920 a Rimini. Va estudiar al Liceu. El seu company de taula té el sobrenom de “titta”, que seguirá sent el seu amic tota la vida. 1939 – se'n va a Roma amb l'intenció d'estudiar dret i jurisprodència. 1943 – Xoneix a Giulietta Masina. 1945 – Coneix a Robertto Rossellini. Produeix “Roma ciutat oberta”, considerada com a primera pel.lícula realista

OBRA:

1951, Luci de Varietá

1953, I vittelloni

1954, La Strada ( la carretera ) (Òscar a la millor pel.lícula extrangera)

1956, Las noches de Cabiria ( Le notti di Cabiria )

1959, La dolce vita

1965, Giulietta Degli Spiriti

1968, 8 1/2

1969, Satyricon

1972, Roma

1973, Amarcord

1983, E la nave va

1985, Ginger e Fred

1987, Intervista

1989, La voce della luna

4. ANÀLISI

Amarcord és la culminació d'un cicle de Fellini i està construida a partir dels seus records que desenvolupa al llarg d'un any, de primavera a primavera, els estructura en 21 seqüències on ens s'expliquen múltiples situacions col·lectives, privades i individuals. Aquests blocs o seqüències narratives estàn tancats en si mateixos i van conectant amb l'espectador. Tot i senr una pel·lícula de protagonistes col.lectius, el grup de nois de l'institut són el fil conductor de la majoria de les seqüències.

5.ANÀLISI D'UNA SEQÜÈNCIA

1. IMANINI: Primavera, duarada 2 min., presenta els espais de casa familiar, la plaça del poble, el gran hotel, la platja, la tanca cap al cementiri. Ens presenta el primer narrador espontani “Giudizio”, tot presentat mitjançant panoràmiques, anem d'un espai a l'altre.

2. LA FOGUERA: Primavera, dura 9 min. Presenta tots els personatges, i l'organitza

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.4 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com