ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El classicisme musical


Enviado por   •  30 de Noviembre de 2012  •  Ensayos  •  1.003 Palabras (5 Páginas)  •  358 Visitas

Página 1 de 5

ÈPOCA DEL PERÍODE:

El classicisme és el període musical que es va desenvolupa a Europa desde la segona meitat del segle XVIII fins al 1825 aproximandament. El classicisme es troba situat entre dos períodes, el barroc (segles XVII - XVIII) i el romanticisme (finals del segle XVIII).

El classicisme musical és dominat per la música que es feia a Alemanya i també a Àustria. Es van agrupar un gran nombre de músics a la cort de la ciutat de Mannheim. Altres ciutats molt importants per la seva influència musical van ser: Salzburg, Berlín i Viena.

A aquesta época es desemvolupa un corrent cultural basat en el pensament racionalista anomenat la il•lustració. La filosofia il•lustrada confia en la raó humana i en la ciencia, i és critica amb la religió.

La música del classicime es caracteritza per la seva belleza, per ser simple, equilibrada, objectiva i harmònica en l’equilibri formal.

Els compositor del classicisme van investigar les possibilitats de molts instruments, això va provoca que les orquestres es fessin més grans.

Característiques: frases regulars, importancia de la melodía, textura homofònica, senzillesa tonal, ritme senzill i regular, evolució de les dinàmiques. [¿Esto son características del clasicismo? Un parágrafo más arriba también dices caracteristicas del clasicismo, estaria bien agruparlas todas]

[Todo esto no esta claro que es, poner algún tipo de parágrafo explicando que es toda esta lista, algo como: Eventos historicos destacables durante el clasicismo, o algo del estilo] Classicisme:

[Poner todas las primeras letras en mayuscula, he colocado las dos primeras]

[Poner algun verbo/adjetivo/substantivo en frases para saber que paso o que son las cosas que salen, por ejemplo en 1762 Orfeu i Eurídice poner: creación de la opera de Orfeo y Euridice]

1751___ Primer volum d’enciclopedia francesa 1762___ Orfeu i Eurídice.

1763___ primeres excavacions a Pompeia. 1767___ màquina de vapor de Watt 1775___ guerra de la independencia d’America del nord

1778___ inauguració de la scala de milà

1781___ crítica de la raó pura

1784___ independència dels Estats Units d’Amèrica

1786___ les noces de Fígaro (W.A.mozart)

1789___ esclata la revolució francesa

1791___ la flauta màgica i Réquiem(W.A.Mozart)

1799___ simfonia núm

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com