ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

SEMINARI 2.- QÜESTIONS A RESOLDRE amb cita d’articles que utilitzeu


Enviado por   •  13 de Febrero de 2021  •  Trabajos  •  1.169 Palabras (5 Páginas)  •  121 Visitas

Página 1 de 5

SEMINARI 2.-

QÜESTIONS A RESOLDRE amb cita d’articles que utilitzeu.

1. Joan Cos Arnau assisteix a la seva consulta i li diu que vol demandar a l’empresa GROUP QUORUM SCP, per la que treballava com arquitecte. Li explica que l’empresa no li ha pagat la mensualitat de l’últim mes treballat per import de 2.000 euros bruts i li encomana interposar una demanda de quantitat reclamant dit import. Vostè consulta la jurisprudència i adverteix que la fórmula societària SCP, es correspon amb Societat Civil Particular i que, en no tenir reconeguda personalitat jurídica, és obligatori codemandar als socis que la integrin. En Joan li comunica que desconeix quants socis integren la societat, i que només té el nom i DNI d’un d’ells.

* Quina actuació realitzaríeu si en Joan no us pot facilitar més informació per tal de poder interposar la demanda?

Art. 76.1 🡪 Sol·licitud d’actes preparatoris i diligències preliminars.

1. Quien pretenda demandar, podrá solicitar del órgano judicial que aquel contra quien se proponga dirigir la demanda preste declaración acerca de algún hecho relativo a la personalidad, capacidad, representación o legitimación de éste, o con igual finalidad aporte algún documento, cuyo conocimiento sea necesario para el juicio.

Igualmente podrá solicitarse, por quien pretenda demandar, la determinación de quiénes son los socios, partícipes, miembros o gestores de una entidad sin personalidad y las diligencias necesarias encaminadas a la determinación del empresario y los integrantes del grupo o unidad empresarial, así como la determinación de las personas concurrentes a la producción de un daño con la persona a la que se pretenda demandar y la cobertura del riesgo en su caso.

2. Seguint amb el supòsit anterior, l’empresa considera que no li ha de pagar res a Joan Cos, perquè les parts havien pactat una indemnització de 6.000 euros que el treballador havia d’abonar si incomplia un pacte de permanència dels regulats a l’article 21.4 E.T. En el moment de contestar la demanda l’empresa realitza aquesta reclamació, de tal forma que sol·licita al jutge que desestimi la demanda i condemni al treballador a pagar 6000 euros.

* És correcta l’actuació processal de l’empresa?

Art. 85.3 🡪 podrà reconvenir

3. El dia assenyalat per a la celebració dels actes de conciliació i judici en un procediment ordinari de reclamació de quantitat, el lletrat de l’administració de la justícia comprova que la part actora, tot i haver estat citada amb 5 dies d’antelació, no compareix.

* Com haurà de procedir el lletrat de l’administració de la justícia?

Segons l’Art. 83.1 es podrà suspendre ja que hi ha un motiu justificat; han de complir amb l’exigència de l’article 82.1 de citar amb 10 dies d’antelació a l’acte de judici.

* Com haurà de procedir en cas que en el mateix procediment qui no hagués comparegut hagués estat la part demandada i se’ls hagués citat amb 20 dies d’antelació?

Art. 83.3. es celebrarà igualment l’acte de conciliació i judici

4. Un treballador ha estat acomiadat verbalment en presència dels seus companys. Vostè interposa demanda sense interessar cap tipus de prova. En el moment de preparar el judici, s’adona que no té cap paper i que necessitaria provar que hi ha hagut acomiadament, el salari, la categoria i l’antiguitat del treballador.

* Com hauria de procedir?

Sol·licitar l’interrogatori de testimonis 5 dies abans del judici oral (art. 92) i sol·licitar també la prova documental (art.94)

* Quin és el termini que té per actuar?

Es podran sol·licitar al menys amb 5 dies d’antelació (art. 90.3)

5. Vostè ha interposat una demanda en la

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com