ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

APRENDIZAJE Y DESARROLLO DE LA PERSONALIDAD


Enviado por   •  17 de Octubre de 2012  •  2.454 Palabras (10 Páginas)  •  362 Visitas

Página 1 de 10

ACTIVITAT 1

a) Ser competent és ser capaç de superar els reptes, trobar solució a diferents problemes o situacions. Està molt relacionat i depèn molt dels factors interns de la persona i del seu autoconcepte, de la seva autoestima i, sobretot, de la motivació que presenta l’alumne envers la tasca. Depèn molt de la percepció que tenen les persones de elles mateixes, de les habilitats que tenen i si és venen capaços de dur a terme allò que se li està plantejant.

Pensem que no el faci sortir competent per què tenen assumit que no se li donen bé les llengües, ja sigui perquè no s’esforça prou com si és perquè no li agraden, però es com si es conformessin amb això i el donessin per un impossible.

Per exemple, el seu tutor el defineix com un dropo a l’hora de redactar i la mestra d’anglès compara amb la seva germana que va a tercer i tampoc va bé en la llengua anglesa. No és bo que comparin als dos germans, ja que no té res a veure.

La mestra de llengua estrangera també puntualitza al començar la junta d’avaluació que és degut a la seva falta de motivació.

La motivació és un factor molt important a l’hora de sentir-se competent. El fet de trobar-li sentit a la tasca que s’està realitzant, entendre-la, ser capaç de portar-la a terme,... Aquest és refereixen a factors interns però en aquest cas també influeixen factors externs com els companys, el professor o organització social de l’aula. Per aquest motiu també es comenta a la junta l’avaluació que en Lluís no treballa bé en equip, que veuen que té reaccions diferents quan el treball és presenta de manera individual. Per tant com podem veure, la motivació en el cas del Lluís és un factor també molt rellevant.

b) Els tres consells o formes d’actuació que els professors de llengua poden incorporar en les seves pràctiques educatives per promoure la competència d’en Lluís haurien de ser

ACTIVITAT 2

- Cas 1 – Lluís

Assignatura de matemàtiques: la seva motivació i el seu procés d’aprenentatge és bo. Segons els mestres té interès per aprendre amb un patró atribucional intern, controlable i estable. La seva motivació d’orientació és d’acció ja que es sent favorable a l’hora de realitzar les activitats de matemàtiques. Per tant la representació dels “jos” pertany a una autoestima alta.

Assignatura de llengua: en canvi en la llengua, la professora d’anglès comenta la poca motivació per adquirir un bon aprenentatge, com el seu tutor que el califica de drop a l’hora de realitzar els exercicis de llengua. La seva actuació no és bona ja que l’hauría de motivar per tal de crèixer en llengua. El professor de necessitats especials parteix de que no té els coneixements previs adequats per desenvolupar les activitats necessàries. En canvi els professors d’educació física i música pensen que en les seves assignatures és bo i també s’ha de ser intel•ligent per fer-les. Nosaltres creiem que no es tracta de ser intel•ligent o no sinó de treballar-les i intentar motivar al Lluís per part dels professors. També comenta la professora d’anglès que ha casa no hi ha un bon ambient familiar, ja que els seus pares són tot el dia al negoci, això també li afecta ja que no té motivació per part dels pares ni l’atenció necessària per portar a terme les tasques extraescolars, com ara temps de lectura o ajuda per fer els deures.

El patró observable per tots els mestres són pessimistes i no se n’adonen que el necessari és motivar-lo més a partir d’altre estratègies i tècniques per tal d’adquirir un bon aprenentatge significatiu. Per tant, la seva classificació de les atribucions causals al seu èxti segons els professors són percebuts com factors interns, estable i incontrolable.

- Cas 2 – Sandra

Assignatura de matemàtiques: no té un bon aprenentatge a l’hora de fer els exercicis de matemàtiques, els professors comenten que la seva motivació interna es bona, però dubten e les estratègies i tècniques d’aprenentatge per part del professor de matemàtiques a l’hora de resoldre els problemes plantejats per la Sandra. Nosaltres compartim aquesta opinió, ja que creiem convenient utilitzar altres mètodes enfocats a l’hora d’ajudar-la i adquirir un bon aprenentatge significatiu. La motivació que té per part dels pares és molt bona, igual que l’ambient familiar no com el cas d’en Lluís, ja que la seva família és preocupa per ella i han decidit apuntar-la a classes extraordinàries de repàs per tal de solucionar aquest problema. Dintre del “sistema dels jos” podríem dir que l’autoestima de la Sandra és alta, encara que no avanci adequadament en aquesta assignatura.

Per tant, el patró atribucional observable del professor de matemàtiques és pessimista, ja que creu que per realitzar els exercicis de matemàtiques o serveixes o no, no hi ha un punt intermedi. La classificació de les atribucions causals al seu fracàs segons la opinió de la resta dels professors són percebuts com a factors externs, incontrolable i estable.

Assignatura de llengua: el seu aprenentatge és molt bo, els professors creuen oportú estimular-la per tant de presentar-la a concursos de llengua. Té una bona motivació i la seva autoestima és alta. El patró atribucional observable per part dels professors es de beneficiació. Per tant la seva classificació de les atribucions causals al seu èxit segons els professor són percebuts com factors interns, estables i controlables.

ACTIVITAT 3

a) Cas 1 - Lluis

• Tutor:

- Te manca de motivació

- Autoestima una mica baixa de ell mateix.

- Família inestable

- L'aprenentatge és lent i necessita molt de reforç.

- Li costa treballar en equip.

L’alumne ideal per al tutor és aquell que té una actitud motivadora, amb una bona autoestima per poder afrontar les tasques i que portes a terme un bon treball en equip.

• Professor llengua estrangera:

- Actitud pasota.

L’alumne ideal per al de llengua estrangera és aquell que tingui una actitud motivadora, d’esforç i treball.

• Professor de matemàtiques:

- No s’esforça per el que no li interessa.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (15.5 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com