ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cesar Coll, enseñar y aprender


Enviado por   •  21 de Diciembre de 2015  •  Tareas  •  424 Palabras (2 Páginas)  •  155 Visitas

Página 1 de 2

César Coll: Enseñar y aprender, construir y compartir: procesos de aprendizaje y ayuda

educativa.

5. L’autor parla d’aprenentatge implícit o incidental i d’aprenentatge voluntari o intencional, quines

característiques defineixen un i altre tipus d’aprenentatge? En què es diferencien els dos tipus

d’aprenentatge?

Aprenentatge implicit:

Involuntari, es pot realitzar a diversos espais, moments, destaca per la seva espontaneïtat, mitjançant observació, imitació.. etc.

Pot apareixer tant a la vida quotidiana, com a institucions educatives. És necessari per socialitzar-se, desenvolupament personal, supervivència...

Exemple: Rentar-se les mans després d'anar al pati. (Currículum ocult)

Aprenentatge voluntari:

Aprenentatge dificilment que es pugui realitzar únicament amb observació, experiència directa, calen uns agents educatius professionals.

Exigeix una voluntat, disposició, implicació

DIFERÈNCIA PRINCIPAL: Voluntarietat(...)

6. A l’apartat “Enseñar y aprender: dos elementos indisociables”, què vol dir l’autor quan afirma que l’aprenentatge és una “construcció” (p. 35)? I què significa que per fer un aprenentatge és necessari “atribuir-li sentit”?

L'aprenentatge es diu que és una construcció perquè s'uneixen, es junten diversos aspectes que formen aquest: S'ajunta el que aporta l'aprenent al acte d'aprendre, la seva implicació, la seva capacitat d'assimilació, experiència, també els seus interesos, coneixements previs..etc,

No és una cosa que aprenem directament, sinó que és un procés continu, al llarg dels anys, complint tots aquests aspectes, aquest procés de construcció.

Per fer un aprenentatge és necessari que se li atribuieixi un sentit, ja que així els alumnes podran relacionar els continguts que se'ls presenta  amb els seus esquemes mentals, les seves idees, objectius, i l'aprenentatge es desenvoluparà d'una forma més fàcil i òptima. L'alumne no podrà construir cap significat sobre una cosa que no sap atribuir-li un sentit.

7. Què són els continguts escolars? Per què penses que els continguts escolars requereixen ser ensenyats de manera intencional, sistemàtica i planificada per part del professor?

Són aquell conjunt de coneixements, formes culturals, el qual el seu aprenentatge es considera essencial i rellevant per al desenvolupament i la socialització del infant. Aquests continguts precisen d'uns agents educatius i unes activitats sistematitzades per assegurar-se la seva assimilació, amb l'objectiu de que els infants sàpiguen relacionar els continguts que se'ls presenta, (ja construits i aceptats per un col·lectiu social) amb els culturals per si mateixos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (66 Kb)   docx (296 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com