ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Psicologia del llenguatge


Enviado por   •  2 de Noviembre de 2021  •  Tareas  •  1.118 Palabras (5 Páginas)  •  78 Visitas

Página 1 de 5

Psicologia del llenguatge

Pregunta 1a

Per poder entendre una paraula en termes de lexicalització on les dues fases són independents, el principal problema és que es dificultaria més el procés de desenvolupar una paraula correctament, ja que si no s'ha format la forma abstracta això generaria una major confusió amb les paraules que comencen amb la mateixa lletra i tenen el mateix nombre de síl·labes i això provocaria una mala comunicació. Un altre problema que afecta directament a la comunicació és el fet de si els estadis són independents un de l'altre i no es coordinen fan que cada estadi realitza-hi correctament la seva tasca però a mitges perquè necessita que un altra estadi completi l’acció.                                                                                                                                   Per acabar, un error que es produeix quan els dos estadis són independents és que fa que les paraules estiguin desordenades. Per exemple: Un gat de color blanc (frase correcte), un blanc de color gat (frase errònia).

Pregunta 1b

El fet que fossin desconegudes fins fa poc és a causa de la poca investigació, però poc abans de l'any 2000 es van poder avaluar directament les representacions sintàctiques pures, i així evidenciar el paper autònom de les estructures sintàctiques en els processos de producció.

La prova a favor dels models independents són que la majoria d'errors de la parla contenen errors en un nivell de planificació i prou (Carroll, 2006) .Un altre tipus d'error és l'efecte de biax lèxic que són errors per intrusió de fonemes semblants fonològicament als dianes (com pal o pèl).

Pregunta 2

La conversa entre els dos protagonistes comença indicant o ordenant una acció a l'altra, ja que Antonino és el subordinat de Marco. Entre ells els torns de paraula estan marcats per preguntes, que és remarca molt l'entonació final del signe d’interrogació fent que hi hagi una resposta de l'interlocutor. 
El fet que sigui una conversa privada, és a dir, que no hi hagi més persones amb sorolls que intervinguin en la conversa provocaria que es pugues respondre lliurement sobre qualsevol tema i generar una conversa més fluida. Però aquesta conversa està condicionada pel fet de la categoria o rang dels participants que arranjava les respostes.

I per acabar, el tancament de la conversa Marco deixa anar una frase a l'aire perquè l'Antonino sàpiga quina és la seva preferència (suposadament sexual). A això ell respon ignorant al seu locutor i canviant el tema, responent indirectament al locutor amb un clar missatge de no interès cap allò que diu.

Pregunta 3

Començant per Shangai – Xina que té el millor número de comprensió lectora, perquè el % d'alumnes que adquireix aquests coneixements supera amb diferència als altres països, i també posseïx el nombre més baix d'alumnes que tenen dificultats per adquirir-lo. Per exemple, una de les tècniques que s'utilitza és el reciclatge neuronal.
Irlanda és un país que la mitjana d'alumnes que assumeixen la comprensió lectora i el % d'alumnes que tenen dificultats seria la meitat tant positiva com negatius en comparació amb els altres països de la taula. Un exemple hipotètic seria l'atenció selectiva, ja que es necessita més que la simple presencia a lletres per començar a llegir.
I per acabar, un país que té el % més baix d'alumnes que assoleixen amb èxit aquesta tasca i té el % més alt d'alumnes que no arriben els mínims necessaris seria Espanya i podria utilitzar hipotèticament per exemple, no treballar i deixar que la dificultat comuna escriptura en el mirall persisteixi en el temps

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.4 Kb)   pdf (55.8 Kb)   docx (12.2 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com