ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Adaptació Curricular


Enviado por   •  29 de Mayo de 2013  •  3.716 Palabras (15 Páginas)  •  221 Visitas

Página 1 de 15

Índex de continguts

1.- DADES PERSONALS I ESCOLARS 1

Observacions generals 1

2.- JUSTIFICACIÓ DE L'ADAPTACIÓ 3

Informes 3

Informe de la tutora 3

Informe EAP 4

3.- AVALUACIÓ INICIAL 6

Identificació de les habilitats de l’alumne/a en els diferents àmbits i àrees curriculars 6

4.- PROPOSTA EDUCATIVA 9

Objectius i competències prioritàries  9

Altres objectius d’aprenentatge (habilitats personals, socials, i d’autonomia executiva...). (Aquest apartat faria referència a aspectes relacionats amb l’assoliment dels hàbits de treball, rutines, hàbits de convivència bàsics, participació, estudi, deures, assistència, puntualitat ......) 11

Aspectes metodològics generals i/o organitzatius, suports i criteris d’avaluació. 11

Altres objectius d’aprenentatge en l’àmbit familiar, de la salut, del lleure... 13

Acords en relació als aspectes a treballar en col·laboració amb l’entorn familiar i/o altres serveis. 14

5.- HORARI SETMANAL 15

6.- Calendari de seguiment del Pla 15

7.- Avaluació final i propostes pel curs vinent 16

1.- DADES PERSONALS I ESCOLARS

CEIP/IES:

Nom i Cognoms de l’alumne/a: Mina

Data de naixement: 12/05/2007

Curs: 3

Nivell: Infantil

Observacions generals

Història escolar: (Assistència, retencions de nivell, data incorporació al sistema educatiu, escola...)

La Mina va entrar a l'escola al curs 2010-2011.

Durant els primers dos anys, va presentar algun aspecte peculiar a nivell actitudinal, es mostra reàcia a compartir i a relacionar-se, expressa por cap als seus iguals sinó son de confiança, no obstant, busca el contacte, també presenta dificultats fonètiques i dificultat per mantenir l'atenció però no de forma preocupant.

Durant el primer trimestre d'aquest curs, aquestes dificultats han sigut més manifestes i s'ha observat certa dificultat en la consecució dels objectius marcats per l'etapa com per exemple l'adquisició d'hàbits i rutines. Manifesta malestar amb l'entorn i actituds agressives. Dificultats relacionals. Per altre banda, presenta molta capacitat per l'adquisició del coneixement, així com curiositat i iniciativa.

La Mina va al logopeda des de P-4, ha hagut progressos però continua presentant dificultats fonètiques amb alguns sons. De la mateixa forma, tartamudeja quan es troba en un gran grup. Aquest problema s'ha reduït lleument.

Creiem en la necessitat d'aplicar un pla individualitzat per tal de que les capacitats de la Mina no quedin relegades per les dificultats que presenta d'adaptació a l'aula i per la manca d'atenció que presenta. La pretensió d'aquest pla es que, mitjançant una atenció temprana, la Mina pugui trobar les estratègies per superar les seves dificultats, aprendre a relacionar-se i desenvolupar les seves capacitats, les quals son molt destacables.

Dades familiars (nivell econòmic i cultural, organització, interaccions i expectatives)

La família de la Mina es de nivell socioeconòmic baix. La mare és auxiliar de geriàtric i el pare obrer, però es troba a l'atur des de fa un any i mig. Viuen al barri de Torressana a Terrassa. La Mina té un germà, l'Aitor, de vuit anys. Entre la Mina i l'Aitor hi ha una relació especial i de certa dependència. Els dos estan escolaritzats al mateix centre.

La mare i el pare presenten molta implicació sobre els seus fills i en el desenvolupament de la seva educació. Mai han faltat a una cita amb les tutores i sempre intenten acudir ambdós. Malgrat això, reconeixen tenir una manca d'estratègies per a educar als seus fills i a vegades no actuar de forma correcte. Reflexionen sobre les seves estratègies educatives i busquen sempre la forma de ser coherents en el desenvolupament de la tasca.

Dades personals (variables cognitives, motrius, lingüístiques, nivell socio- afectiu, interaccions socials i dades mèdiques)

La Mina té diagnosticat des del curs passat TDAH. La família no termina d'estar conforme amb aquest diagnòstic i consideren que és estigmatitzant. Són conscients de que la seva filla no segueix la linia general dels seus companys i que té particularitats en el seu caràcter i el seu desenvolupament.

Per altre banda, la Mina reprodueix conductes agressives no adaptatives. Aquestes conductes van aparèixer al poc de ser escolaritzada. Recorre a l'agressivitat en moments en els quals se sent tensa i nerviosa o bé no entén les situacions. També apareixen aquestes actituds quan se li donen ordres que no entén i no vol executar.

2.- JUSTIFICACIÓ DE L'ADAPTACIÓ

Tutor/a responsable del Pla: Anna

Altres docents i/o especialistes que intervenen: (MEE, logopeda, fisio, PP, MPT, MUSEE...)

Professor de suport: Ignasi

MEE: Joana

Logopeda: Julio

Altres serveis i/o professionals: (EAP, ELIC,  Educador Social...)

EAP

Informes

Informe de la tutora

La Mina és una nena desperta i amb iniciativa, li agrada descobrir, crear i desenvolupar coses per sí mateixa. No obstant, quan en tracta d'activitats guiades, es mostra reticent i demana constantment l'atenció de la mestra, en aquests casos, perd la iniciativa, l'interès i es mostra com incapaç per a la realització de la tasca encomanada. La mestra ha d'explicar individualment de nou l'activitat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (25.3 Kb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com