ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Derecho Tarabajo


Enviado por   •  12 de Marzo de 2014  •  1.168 Palabras (5 Páginas)  •  176 Visitas

Página 1 de 5

1) Quin procediment hauria de seguir pel trasllat de la treballadora a un altre centre de treball de la mateixa localitat? Tindria alguna incidència que fos necessari un canvi horari o bé que tingues que realitzar la seva tasca en dos centres?

-Pel que fa al trasllat de la treballadora a un altre centre de treball de la mateixa localitat el procediment ha seguir per l’empresa en base l’art.40.1 ET seria únicament que l’empresari comuniqui la seva decisió al treballador i als representants dels treballadors amb una antelació mínima de 30 dies a la data de fer-se efectiva.

Tanmateix en base a l’art.22 del conveni col•lectiu del sector de neteja d’edificis i locals de Catalunya el qual fa esment que la mobilitat del personal es una de les característiques de la prestació dels serveis de neteja, corresponent la seva determinació a la facultat organitzativa de l’empresa als efectes d’una distribució racional del seu personal, fent la compatible amb la dispersió inevitable dels centres de treball i les necessitats de cobertura. Així doncs en cap cas, es considerarà modificació substancial de les condicions de treball el canvi de centre de treball dins de la mateixa localitat i horari.

Per tant no hi hauria cap incidència si hagués de realitzar la seva tasca en dos centres, computant-se com efectivament de treball els períodes de temps emprats en els desplaçaments entre centres de treball, dins de la jornada laboral continuada. No obstant, si fos necessari un canvi d’horari si que es produiria una incidència donat que es tractaria d’una modificació substancial de les condicions de treball.

2) Quin procediment haurà de seguir l’empresa per desplaçar el treballador a Vilanova i la Geltrú i quines conseqüències econòmiques pot comportar.

-En el supòsit exposat de la necessitat per raons econòmiques,tècniques,organitzatives de producció o be per contractacions referides a l’activitat empresarial que el treballador es desplaci per un període de 5 dies laborals de Barcelona a Vilanova i la Geltrú,al ser un desplaçament temporal e inferior a tres mesos,l’empresa ha d’informar al treballador amb una “antel.lacio suficient” segons estableix l’art.40.4.2n. TRET, estant l’empresari obligat a abonar les despeses de viatge (despeses de desplaçament) i també les dietes ( despeses d’allotjament i manutenció).

Així doncs i en base a l’art.23 del conveni col•lectiu del sector de neteja d’edificis i locals de Catalunya, en relació a les conseqüències econòmiques que pot comportar el desplaçament d’aquest treballador a l’empresa de neteja, seran els següents; els desplaçaments imposats per la necessaria mobilitat del personal fora de la localitat tot i pertànyer a la mateixa provincia, al superar la franja de terreny de 15km, el treballador tindrà dret a percrebre una dieta del 55% del salari base del conveni, quan efectuí allà l’àpat que habitualment realitzaria al seu domicili, el 100% del salari base del conveni quan realitzi dos apats i el 150% del salari base quan hagi de realitzar tots els apats i pernoctar fora del seu domicili.

3) Quin procediment haurà de seguir l’empresa per traslladar el treballador a Saragossa?. Valoreu si estaria justificat i els efectes que se’n poden derivar.

-Segons l’art.40 ET, i al tractar-se d’un trasllat individual donat que l’empresa unicament trasllada a un treballador amb categoria d’encarregat perque sigui el responsable de la nova oficina, per tant i en base a l’art.40.1 ET n’hi ha prou en que l’empresari comuniqui la sev decisio al treballador i als representats dels trebalñladors amb una antel.lacio minima de 30 dies a la data de fer-se efectiva, exposant la nova destinacio geografica i laboral, aixi com les motivacions de la seva decisio. Tanmateix el trasllat estaria justificat ja que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com