ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El camp elèctric i les línies equipotencials


Enviado por   •  6 de Noviembre de 2022  •  Tareas  •  856 Palabras (4 Páginas)  •  70 Visitas

Página 1 de 4

                                                                              DATA: 20/10/2022

Pràctica 2: el camp elèctric i les línies equipotencials

Segueix els passos següents i elabora un informe de pràctiques amb els resultats obtinguts (respostes i captures de pantalla que es demanen). Escriu, també, una conclusió de la pràctica.

PART 1: CÀRREGUES PUNTUALS

1. Obre la simulació següent link: Charges and Fields‬ 1.0.50‬ (colorado.edu)

2. Descriu com són les línies de camp creades per una càrrega puntual positiva. Fes una captura de pantalla d’aquesta situació i descriu-la..

- Com es pot observar en la següent imatge, una càrrega puntual positiva repel les línies de camp. Ja que les forces elèctriques actuen sempre en la direcció de la línia que uneix a les càrregues que interactuen, i dirigides cap a fora perquè una càrrega de prova positiva es desplaçaria en aquesta direcció.

[pic 1]

3. Afegeix una càrrega negativa a la simulació i descriu com canvien les línies de camp. Fes una captura de pantalla i indica en quina regió de la simulació hi ha menys intensitat de camp i com ho visualitzes.

- Al afegir una càrrega negativa a la simulació, les línies de camp son atractives a la càrrega puntual negativa i repulsives a la càrrega puntual positiva.

- La intensitat de les línies de camp doncs, serà menor al allunyar-se’n de ambdues càrregues. Per poder calcular la intensitat del camp elèctric s’aplica la següent formula:

[pic 2]

On es la intensitat del capm expresada en N/C, la  de força expresada en N i la càrrega  en C.[pic 3][pic 4][pic 5]

[pic 6]

4. Intenta realitzar la següent situació representada:. Com ho has fet? Per què?

- Aquesta situació s’obte despres de augmentar el nombre de coloms de la càrrega puntual positiva. És a dir, la càrrega positiva es major a la càrrega negativa. Per això forma aquestes inusuals línies de camp.

- Això és degut al fet que la intensitat de les lineas de camp son mes potents amb carregues majors, aixi doncs les línies de camp s’observen més intensificades en la simulació.

5. Ara dibuixa 10 superfícies equipotencials en una distribució de càrregues (com mostra la figura següent). Què indiquen aquestes línies? Com es modifiquen aquestes línies a mesura que s’acosten les càrregues? Descriu la situació.

[pic 7]

- Les línies que hem dibuixat, indiquen la dependencia del potencial que presenten les càrregues següents. A mesura que s’apropin a les càrregues las lineas seran més radials, a diferencia de si s’allunyen que son mes orbitals i obalades.

6. Ara dibuixeu les superfícies equipotencials creades per dues càrregues puntuals d’igual signe (feu una captura de pantalla). Quina direcció tenen les línies de camp elèctric respecte aquestes superfícies en general?[pic 8]

- Al tractar-se de les superfícies equipotencials de dues càrregues puntuals positives, les línies de camp son repulsives. Exceptuant en el punt 0, on les líneas de camp son verticals. Aquest fenomen es degut a que ambdues càrregues tenen el mateix valor absolut.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)   pdf (1.5 Mb)   docx (2.2 Mb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com