ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

FLOR DEL DESIERTO. Mutilació genital


Enviado por   •  18 de Febrero de 2016  •  Resúmenes  •  1.115 Palabras (5 Páginas)  •  243 Visitas

Página 1 de 5

TREBALL CIUTADANIA

‘FLOR DEL DESIERTO’

Mutilació genital

Ariadna Palomares

25/02/2016


ÍNDEX

Mutilació a Somàlia……………………………………………………………………3

Països on es practica la mutilació i per que………………………………………...4

Conseqüencies de la mutilació……………………………………………………….5

Com acabar amb la mutilació………………………………………………………...6

UNICEF…………………………………………………………………………………7

Exemple de dona mutilada……………………………………………………………8

Discurs de Waris Dirie i opinió……………………………………………………..9

Opinió sobre ‘Flor del desierto’

Webgrafía.


Mutilació en Somàlia.

En Somàlia es practica la mutilació genital mes brutal, s’extripa el clítoris y es treuen el llavis majors y menors. Tota aquesta operación es fa clarament amb utensilis sense esterilitzar i no ho fa ningún profesional, ni ninguna persona especialitzada, ha fa una dona que anteriorment va observar com es feia.

Per aixó aquestes intervencións son molt perilloses ja que hi han moltes posibilitats d’infecció i fins i tot de la mort.

[pic 1]


Països on es practica la mutilació i per que.

Com podem veure al mapa, practiquen la mutilació sobre tot en països poc desemvolupats o amb poca evolució cultural.

Mutilen a les dones ja que es creu que la vagina es un organ impur, i per tant, si no es mutilat, la dona es impura també. Altres motius son que, es creu que, per exemple, cuan una dona es a un transport públic amb el moviment d’aquest la dona s’excita. En altres casos, també es per la religió (islamisme). A demés es fa per que la dona no senti plaer i per tant així no s’anirá amb un altre home que no sigui el seu marit, son tractades com objectes, només serveixen per tindre fills i fer les seves tasques.

[pic 2]


Conseqüencies de la mutilació.

Contràriament a les creences populars en aquestes regions, cap raó clínica mutilació genital no implica cap benefici de la salut. Immediatament, les dones i les nenes amb símptomes dolor sever, hemorràgia, tètanus, sèpsia, retenció urinària, obrir nafres a l'àrea o veïns lesions del teixit genital. Tot això, sense oblidar la immediata conseqüència més fatal: la mort de la noia per hemorràgia o col·lapse neurogènica per traumatisme i dolor intens. Però allò no és tot, moltes d'elles està condemnades a patir les conseqüències d'aquesta pràctica en la seva salut durant tota la vida. Aquests són alguns d'ells:

·És habitual a patir infeccions cistitis i del tracte urinari, així com els quists, pedres a la bufeta o la incontinència urinària.

·Els períodes de menstruació  pot ser molt dolorós.

· Pot treure la possibilitat de la dona fèrtil que tenia, deixant-los estèrils. Qui pot tenir fills, són més propensos a patir complicacions durant el lliurament i causar la mort del nadó o la mare.

·Es possible que requereix cirurgies per corregir el dany. Això provoca l'augment del risc per a la vida de la dona, curt i llarg termini.

·Afecta la qualitat de la vida sexual de la dona, provocant relacions sexuals doloroses.

·Ademés tot això, fan més susceptibles a la propagació del VIH, una malaltia generalitzada, sobretot a l'Àfrica.

[pic 3]

Com acabar amb la mutilació.

Jo crec que es podría acabar amb la mutilació legalment i de forma bastant drástica. Jo ho prohibiría, i si cualsevol persona en cualsevol lloc del mon practica una mutilació (tant fer-la com demanar que la fagin) tindrá que pagar una quantitat molt gran de diners i a demés anirá a la presó tota la seva vida, a demés de posar aquesta llei donaría charlas a fills, mares, pares, homes y dones per ferlis entendre que no están fent ningún bé practicant aquesta abalació ja que la dona te que tindre els mateixos drets que un home i que es molt perjudicial per la salud, tant que pot causar la mort.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)   pdf (450.8 Kb)   docx (352.5 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com