ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Filosofia del Martell


Enviado por   •  26 de Abril de 2014  •  809 Palabras (4 Páginas)  •  318 Visitas

Página 1 de 4

Filosofia del Martell: consisteix a fer filosofía amartellada, atacant l’edifici del saber tradicional i les seves expressions.CRÍTIQUES:

Cultura occidental(i tots els àmbits on aquesta es manifesta): diu qe es una cultura decadent-dogmàtica. Culpable daquest dogmatismeSòcratesculpable decadencia ja qe és el creadorde les bases del pensament occidental. La millor formulacióPlató/ i millor difusor dels valors socràtio-platònics va ser el cristianisme. Segons Nietzsche la cultura grega s’expressava amb dos valors: esperit apol•lini(valor raó) i esperit dionisíac (valor vida) / Socrates va crear divisió/-/

Moral occidental(critica +important i +extensa): A la genealogia de la moral ens dirà qe és una moral d’esclausmoral del ressentiment/ Menysprea la vida dient qe les accions +elevades no poden ser obra dels homes.

Món real(instints vitals): queda subordinat a una moral de ressentit/ els senyors, els únics capaços d’acceptar la vida qeden sotmesos a una moral d’esclaus qe fomenta valors falsos com l’obediència i el sacrifici.

Moral accidental(antinatural): Ha capgirat els valors imposant les lleis dels dèbils en contra dels instints primordials de la vida. CONSEQÜÈNCIA ara l’home està malalt.

Crítica a la religió(complementaria a la de la moral): La religió neix de la por qe l’home té de sí mateix/ L’home incapaç d’enfrontar-se al món real- busca explicació en 1 món inventat i superiorOn hi viu un Déu./El problemaquan s’atribueix al propi destí a un ésser superior qe viu en un altre món, al mateix temps el qe es fa és sotmetre el món de la vida (món real). Això fa qe dins l’home s’introdueix la idea qe la vida terrenal no té sentit/ Conseqüènciaalienació de l’home pq situa el propi ésser en un altre ésser aliè (Déu).

Ciències positives: Diu qe la ciència no ofereix una vertadera interpretació de la realitat (de món real) / Directament no ataca la ciència en sí mateixa, sinó més aviat a la seva metodologia q es basa en la matematització de la realitat / La ciència estableix qe la veritat es troba en un món modèlic  el de les matemàtiques / amb això el que aconsegueix és sotmetre la realitat pq ens acabem convencent qe el món real NO és el vertader, sinó qe és l’aparença i qe per això necessita ser reduït al model.

Llenguatge: En contes d’entendre el món de la vida com una força o un poders, els homes han intentat reduir-lo a concepte / El llenguatge ficció col•lectiva amb la qual intentem buscar la veritat, però en realitat no ens interessa la veritat, sinó només la seva part positiva i per això oprimim el món real reduint-lo a concepte. x això Nietzsche diu qe és molt millor intentar captar la realitat a través de les metàfores pq no l’empresonen./-/

Amb tota aquestes crítiques, la tasca qe ens proposa Nietzsche

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com