ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Context social, la teoria de la reproducció


Enviado por   •  2 de Abril de 2020  •  Apuntes  •  1.220 Palabras (5 Páginas)  •  86 Visitas

Página 1 de 5

LA TEORIA DE LA REPRODUCCIÓ

A partir d’aquesta es desenvoluparan noves teories amb la mateixa base però més elaborades.

Afirma que a l’escola hi ha relacions de poder i aquetes relacions porten a la reproducció de posicions socials.

La classe social serveix per entendre els tres elements: element d’accés, procés i resultats educatius.

– Tipus d’estudis i tipus de centre
– Actituds de l’alumnat davant l’escola
– Continuïtat o abandonament dels estudis.

Etc

Ara serà l’escola un espai de diferenciació de poder i estatus.

  • A més estudis més mecanisme de distinció.
  • Cada grup social lluita per mantenir els seus privilegis en i a través de l’escola.

L’ESCOLA NO ÉS NEUTRAL

Què i per a qui ensenya l’escola ?                                                  L’escola dona per suposat que la gent té la mateixa cultura i que tothom ha de saber els determinats conceptes. Depèn de les seves condicions de vida i recursos tindran més o menys coneixements.

Una nova mirada a les funcions de socialització́ i selecció. És a dir l’escola socialitza una cultura d’un perfil propi, aquest perfil pertany al de la classe que sigui més alta i dominant.                                                                    L’escola omet o dona invisibilitat a altres maneres de comportar-se de la cultura que no és la dominant i a la vegada fa que tots s’hagin d’adaptar a la cultura dominant. La funció de socialització és seleccionar una cultura dominant i la funció de selecció imposar aquesta cultura.

La violència simbòlica.                                                                          Un dominador ( proper a les accions i cultura dominant ) exerceix de forma indirecta, no física i subtil una violència que no es percebuda per el que l’esta reben. ( ex: cada dia es fa una proba al grup i les notes es pengen a la porta on tothom les pot veure, hi ha una persona que els seus pares tenen un cert nivell cultural i sempre és la primera, en canvi una altra que els seus pares no tenen estudis sempre esta la última i té males notes ) (ex: un alumne no té materials perquè els seus pares no poden permetre’s comprar determinades coses i el mestre sempre el castiga o l’exclou de l’activitat ).

El capital cultural consisteix en una sèrie d’actius socials que una persona pot tenir com l’educació, l’intel·lecte o la manera de comportar-se. Aquest capital és el mecanisme clau que explica la reproducció social a través de l’escola.

TIPUS DE CAPITAL

 El capital es té de diferents maneres, quantitats i s’empra de maneres diferents ( pot ser que algú tingui molt capital econòmic i poc d’altres, etc. ) Els diferents capitals són el que et donen poder.

Hi ha 4 tipus de capital:
- Econòmic: béns materials i diners                                                          -  Social: membresia, relacions, xarxes de suport                                                  - Cultural: coneixements i habilitats
- Simbòlic: honor, prestigi, reconeixement

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)   pdf (57.6 Kb)   docx (11.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com