ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Implementa el canvi i la sostenibilitat de l’estratègia


Enviado por   •  18 de Abril de 2021  •  Prácticas o problemas  •  3.171 Palabras (13 Páginas)  •  56 Visitas

Página 1 de 13

PAC2. Implementa el canvi i la sostenibilitat de l’estratègia

Prova d’avaluació continua 2. Heura Foods (by Foods for Tomorrow)

Respostes

  1. Quin tipus d’estratègia està implantant l’empresa pel seu desenvolupament? Quin paper hi juga la innovació en l’estratègia i quina relació hi trobes amb les estratègies clàssiques corporatives genèriques de Porter i també amb les que trobes als materials. Finalment, quina relació hi trobes entre l’estratègia implantada i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)? (4 punts).

L’objectiu de Foods for Tomorrow és el de construir un sistema alimentari sostenible i respectuós amb el medi ambient. Parlem d’un nou model alimentari que vol fer obsolet l’existent. Per instaurar aquest nou model, l’empresa està implantant una estratègia de desenvolupament d’expansió. Foods for Tomorrow desenvolupa i implantar una clara estratègia d’expansió, una estratègia basada en l’explotació i ampliació del negoci.

La penetració de mercat és fa evident amb el missatge transformador que l’empresa transmet a través d’Heura a les xarxes socials. L’empresa és molt activa a les xarxes, i envia informació i publicitat diària als seus clients. Estem davant d’una empresa que aconsegueixes una bona penetració de mercat difonent una campanya de conscienciació i de canvi de paradigma en la indústria alimentària. Foods for Tomorrow identifica un problema del sistema alimentari mundial i en proposar una solució. Una solució que és més beneficiosa tant pel medi ambient, com per la salut. La inversió comunicativa de transmetre la seva visió està permetent augmentar la cartera de clients exponencialment, d’aquesta manera s’aconsegueix l’increment de compra del producte.

Dins les l’estratègia d’expansió de Food for Tomorrow es pot afirmar que constantment treballen per a desenvolupar productes nous. El desenvolupament de nous productes permet ampliar la seva gamma i crear nous sabors i textures. Aquesta estratègia de desenvolupament de productes ofereix al mercat una imatge d’innovació  que connecta amb els clients. Amb un ventall més gran de productes s’arriba a més quantitat de clients potencials.

El desenvolupament de mercats es continu a Foods for Tomorrow, no només s’està treballant en la introducció del producte a diferents països del món, també s’està aconseguint acords amb diferents distribuïdors i podríem dir que s’està consolidant un nou mercat, el mercat de la carn vegetal.

El sector de la carn vegetal a dia d’avui encara és un sector amb poca quota de mercat, però que està creixent a un ritme exponencial. L’estratègia d’expansió ajudarà a les empreses d’aquest sector a posicionar-se com a empreses referents mundials difonent el seu poderós missatge.

En l’estratègia d’expansió, la innovació hi juga un paper important. Sobretot en quant el desenvolupament de productes, sense innovació no es podrien desenvolupar nous productes i no s’aconseguiria cobrir les necessitats demandades dels clients i el ressò mediàtic que això provoca. Sense la innovació no es desenvoluparien nous productes, fet que crearia un estancament empresarial. Actualment Foods for Tomorrow està treballant en més de 15 projectes d’innovació que si arriben a bon port es convertiran en nous productes.

En quant a les estratègies clàssiques corporatives genèriques de Porter, la diferenciació del producte i la innovació és el que dona valor afegit al producte de Foods for Tomorrow envers el dels seus competidors. Dins de les diverses variables que diferencien un producte trobem, el temps i l'atenció als criteris de responsabilitat social, dos conceptes que el producte Heura ofereix als seus clients. Aquí apareix una relació en quant innovació de les dues estratègies. Pel que fa al factor temps, el fet de que en 5-10 minuts el producte d’Heura està cuinat i la responsabilitat social ja que el seu producte compleix amb una gran responsabilitat social.

Amb l’estratègia implantada per Foods for Tomorrow existeixen diverses relacions amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible elaborats per l’organització de les accions unides.

Amb la implantació d’una estratègia expansiva el missatge i els productes de Foods for Tomorrow arriben cada vegada a més persones i a més països. Això provoco que cada vegada que es ven un producte d’Heura a qualsevol lloc del món s’està enviant un missatge: “que el canvi de paradigma és possible, que no podem continuar així, que una altre manera de consumir és possible i que els nostres fills mereixent un futur millor”. D’aquesta manera, Foods for Tomorrow de la mà de la seva estratègia no fa només un fi empresarial, sinó que també ajuda a complir amb fins socials i de conscienciació de la millorar del futur.

Dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible jo en remarcaria quatre que amb l’estratègia d’expansió de Foods for Tomorrow s’ajudarà a conscienciar i millorar la societat del futur.

En primer lloc la salut i benestar, els productes de Foods for Tomorrow són beneficiosos per la salut, l’empresa ha aconseguit imitar el sabor i la textura de la carn, eliminant les propietats nocives per la salut que la carn convencional incorpora. Per tant, Foods for Tomorrow és una empresa que garanteix una vida sana i promou el benestar de totes les edats per un desenvolupament sostenible.

Acompanyant totes les seves campanyes publicitàries, xarxes socials i envasos, la marca Heura es presenta com a una marca de futur alineada a les energies renovables i defensora de l’energia assequible i no contaminant amb una clara posició a favor del medi ambient. Em reitero en l’opinió que Foods for Tomorrow amb l’estratègia expansiva fa evidents aquestes problemàtiques i  proposar objectius a assolir pel bé de tots a través dels seus productes. D’aquesta afirmació n’extrec que l’empresa coincideix amb els ODS de la  defensa de l’energia assequible i no contaminat i la producció i consums responsables.

Per finalitzar l’acció pel clima, amb el plantejament de canvi de paradigma de la indústria de la carn animal respecte a la de carn vegetal és ja un gran pas per combatre el canvi climàtic. El sector de carn vegetal no afecta ni agreuja el canvi climàtic. Potser remarcar aquesta relació com a la més simbòlica o important per el futur de la societat i que està totalment en sintonia amb la missió de l’empresa.

Podem observar com amb l’estratègia d’expansió l’activisme del fundador de Foods for Tomorrow acompanya els seus productes arreu dels diferents mercats on es distribueixen, involucrant així a més gent, creant un efecte de comunitat, i una onada que provoca que el missatge arribi a tothom. L’empresa vol aportar solucions al mercat que tinguin en compte el medi ambient, un model sostenible per el planeta i complir amb les exigències dels consumidors del futur.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (21.3 Kb)   pdf (137.3 Kb)   docx (35 Kb)  
Leer 12 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com