ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Teoria Educació física, Primer De Batchiller


Enviado por   •  8 de Junio de 2014  •  1.032 Palabras (5 Páginas)  •  241 Visitas

Página 1 de 5

1.Busca en diferents fonts quins són els aspectes positius de fer exercici físic o esport. Fes una petita explicació de cadascun dels aspectes positius que trobis ( anomena quina és la Font de la qual has tret la informació).

•Beneficis en els músculs i en els ossos.

Augmenta la massa muscular i per tant la força, els músculs augmenten la resistència a la fatiga, el que permet aguantar millor els quefers diaris. Gràcies a aquest augments els músculs i la reaccions es tornen més ràpides, fent que se senti un més àgil i gràcil. Els ossos es fan més gruixuts, es tornen més resistents a la caigudes, tot això provoca l’augment general de la força, de la resistència, de l'equilibri i de l'agilitat redueix considerablement la caigudes traumàtiques i les lesions posturals.

•Beneficis respiratoris.

Augmenta la superfície de transmissió de l'oxigen a la sang, això es produeix per una major capil•larització i per un major nombre d'alvèols en funcionament, així, augmenta la nostra capacitat pulmonar i neteja els nostres pulmons i el procés de buidatge i ompliment es realitza menys dificultosament. Quan necessitem una major aportació d'oxigen, els nostres pulmons podran dur a terme aquesta tasca, sense tos i sense ofegaments

• Prevenció de malalties com les degeneracions hipocinètiques que són una disminució de la capacitat funcional de diversos òrgans i sistemes, produïda a causa de la inactivitat (n'hi ha en molts diferents graus) com :

-Osteoporosi (atròfia dels ossos).

- Atròfia muscular.

- Pèrdua de la flexibilitat (augmenta densitat i escurçament del teixit

connectiu).

- Degeneració cardiovascular.

- Problemes respiratoris.

- Alteracions de les funcions dels intestins i la bufeta

- Úlceres en a pell.

I en les malalties cardiovasculars l’exercici físic ajuda a millorar factors com:

- Augment de la circulació cardíaca

- Major mida de l'arbre coronari.

- Major capil•larització cardíaca.

- Circulació coronària col•lateral.

- Millora de l'aptitud del procés cardíac (més capacitat de bombament,

menys pulsacions en repòs ...).

- La reducció dels nivells de greix en sang.

- Reducció de l'arteriosclerosi.

•En termes psicològics l’esport físic ajuda en moltes maneres al benestar mental, pot augmentar el rendiment acadèmic o laboral, la confiança en un mateix o una sensació de control de les situacions, provoca un augment de l’estabilitat emocional i del funcionament intel•lectual, la memòria i la percepció també es veu afectada positivament juntament amb el benestar i l’acceptació d’una imatge personal més positiva.

Tots aquests fets ajuden a la disminució de la depressió de la confusió, d’hostilitats i fòbies com també de la ira, i ajuden a superar problemes com l’alcoholisme o la drogoaddicció i conductes psicòtiques o mals de cap.

Fonts dels aspectes positius:

-http://esportalinstitut.files.wordpress.com/2007/10/apunt8afsalud.pdf

-http://www.todonatacion.com/deporte/beneficios-del-ejercicio-deporte.php

-http://www.alimentacion.org.ar/index.php?option=com_content&id=254:los-efectos-positivos-del-deporte-y-la-actividad-fisica&Itemid=74

-http://www.deportesalud.com/deporte-salud-beneficios-del-deporte-y-la-actividad-fisica.html

2.Fes el mateix buscant quins són els aspectos negatius de l’activitat física o esportiva.

L’exercici físic també pot tenir, com a contrapartida, una serie d’efectes negatius, sobretot quan es realitzat de forma inadequada per la imprecisió en quan al tipus d’exercici físic, freqüència

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com