ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Administració i finances/Assistenc. Direccció


Enviado por   •  16 de Diciembre de 2020  •  Prácticas o problemas  •  4.548 Palabras (19 Páginas)  •  98 Visitas

Página 1 de 19

ADM CFGS Administració i finances/Assistenc. Direccció

  1. M04B0 – Recursos humans i responsabilitat social corporativa

  2. UF1 – Processos administratius de recursos humans

  3. EAC1

(Curs 2020–21 / 1er semestre)

Enunciat

1 –  La incorporació dels valors que conformen la cultura d’empresa a la pròpia empresa no és un acte aïllat, sinó que respon a un procés. Enumereu quines són les etapes o fases que cal seguir per tal que els valors corporatius s’incorporin a tots els nivells de l’organització empresarial .

- Estar compromeses en el compliment de certes normes de comportament comú.

- Comunicar-se entre si i amb les persones de l’exterior compartint valors.

- Realitzar totes les activitats necessàries per aconseguir un objectiu comú, obeint a una planificació decidida per alguna forma de lideratge i d’acord amb determinats valors.

Factors ètics:

.Valors entesos com patrons de conducta.

.Creences que expliquen i sustenten els valors.

.Costums que són comportaments repetitius i implícitament acceptats per l’empresa.

Factors socials:

.Adaptació de l’individu a l’organització.

.Estructura dels grups que formen l’empresa.

.Repartiment de rols.

.Estil de lideratge en el desenvolupament de l’autoritat a l’empresa.

.Tècniques de motivació individual i grupal.

Factors tècnics:

.Tipus d’organització de treball coherent amb els objectius de l’empresa.

.Instruments tecnològics aplicats a la producció.

.Condicions físiques del treball adequades per obtenir la qualitat i la seguretat en el desenvolupament de l’activitat laboral.

2.- Indiqueu a quin dels tres elements bàsics de la cultura d’empresa (missió, visió i valors) correspon cadascuna de les següents funcions.

És un element de motivació per als membres de l’organització.

Valors empresa

Permet conèixer els clients potencials de l’empresa.

Missió

Fa partícip a cada membre de l’empresa dels objectius de l’entitat.

Visió

Possibilita que els grups d’interès externs a l’empresa coneguin l’abast de l’activitat d’aquesta.

Missió

Promou la formació contínua dels treballadors de l’empresa.

Valors empresa

3 – Entreu a la plana web de l’empresa Repsol i cerqueu quina és la missió i la visió d’aquesta empresa.

Visió:

 
Vol ser una empresa global que busca el benestar de les persones i s'anticipa a la construcció d'un futur millor a través del desenvolupament d'energies intel·ligents. Repsol, amb esforç, talent i il·lusió, avança per oferir les millors solucions energètiques a la societat i als el planeta.


Aquesta visió s'ha de concretar mitjançant l'aplicació dels valors fonamentals de la companyia:

INTEGRITAT Cuidem el benestar de les persones, la companyia i l'entorn en el qual opera'n, i actuen d'acord amb els compromisos que adquireixen.

RESPONSABILITAT Arriben als seus reptes tenint en compte l'impacte global de les nostres decisions i actuacions en les persones, l'entorn i el planeta.

FLEXIBILITAT La seva escolta activa permet la consecució dels seus reptes de forma equilibrada i sostinguda. TRANSPARÈNCIA Treballen sota la màxima que totes les seves actuacions puguin ser reportades de manera veraç, clara i contrastable, i s'entén la informació com un actiu de la companyia, que comparteixen per generar valor.

INNOVACIÓ Creien que la clau de la seva competitivitat i evolució resideix en la  capacitat per generar idees i portar-les a la pràctica, en un entorn de col·laboració i aprenentatge col·lectiu continu.

 Al gener de 2014, el Directori de Refineria La Pampilla va acordar per unanimitat adherir-se a la Norma d'Ètica i Conducta de el Grup Repsol. En aquest marc, els valors fonamentals de la companyia són l'eix central sobre el qual es constitueix aquesta normativa i els pilars sobre els quals es determinen les directrius d'acció de Refineria La Pampilla.

Missió:

Fundació Repsol és la resposta a la vocació de responsabilitat social de Repsol, canalitzant l'acció social i cultural de Grup en els països en els quals està present. El seu objectiu és contribuir al benestar de la societat, millorar la qualitat de vida de les persones i aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural. Fundació Repsol articula les seves actuacions i projectes al voltant de el concepte d'Energia Social, reforçant el compromís i la vocació social de Repsol. En el marc de la seva Missió i objectius, la Fundació fa seus els valors de la Companyia i basa la seva gestió en la integritat, la responsabilitat, la transparència, la flexibilitat i la innovació. La Fundació actua en aquelles àrees en les que, tant pel seu coneixement, capacitats i experiència, com pels de la Companyia, pot realitzar una major aportació a la societat. La seva camp d'actuació, d'acord amb els seus fins fundacionals, l'acció social i cultural, la acció mediambiental i l'acció en l'àmbit científic, educatiu i d'investigació. Fundació Repsol vol impulsar un futur sostenible i contribuir a el progrés i desenvolupament social, especialment en les comunitats i països en què la Companyia opera, i fomentar i desenvolupar actituds solidàries, responsables i de compromís. A més de a Espanya i Portugal, la Fundació està present en Llatino Amèrica i Àfrica. La Fundació porta a terme la seva tasca a través de programes específics dissenyats i desenvolupats d'acord amb les necessitats detectades a les comunitats i col·lectius als quals es dirigeixen, bé mitjançant accions directes o bé mitjançant la participació o el suport a programes promoguts per tercers.

[pic 1]


 

4.- Contesteu a les següents qüestions:

4.1 – Expliqueu què són els grups d’interès de l’empresa?

Una empresa es una comunitat de persones, la posició de cada un dels grups de persones que la formen son els anomenats grups d’interès.

4.2 – Expliqueu quina diferència hi ha entre els grups d’interès d’àmbit intern i d’àmbit extern?

Els d’àmbit intern serien accionistes, directius, empleats estan dins l’ empresa.

Els d’àmbit extern serien: clients, proveïdors, distribuïdors, competidors, Administracions Públiques, entitats

financeres, entorn social pròxim, Medi ambient. Tenen relació amb la empresa però son eterns a ella.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (29 Kb) pdf (234 Kb) docx (276 Kb)
Leer 18 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com