ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

INNOVACIÓN ESTRATÉGICA


Enviado por   •  12 de Marzo de 2014  •  1.110 Palabras (5 Páginas)  •  201 Visitas

Página 1 de 5

Oliver Diaz, Gerard Canals

CAS PIKOLíN

1. Quins factors del macroentorn (amb dades addicionals i fent servir l’anàlisi PESTEL) han estat més importants en l’evolució de l’empresa Pikolín ?

Fent servir l'anàlisi PESTEL, trobem que els factors del macroentrorn que han estat més significatius per a l'empresa Pikolín son els següents:

P (Polític) : Sobre el factor polític, Pikolín, com la resta d'empreses ha de tenir en compte les diferents polítiques de govern, l'estabilitat i la política dels mercats estrangers (Sobretot Portugal i França), drets laborals de cada país, entre altres.

En aquest aspecte l'empresa s'ha vist afectada per la situació econòmica actual a Espanya tot i que no creiem que sigui un dels punts més significatius.

Dins d'aquest factor també entrarien els reconeixements de qualitat que li han atorgat (1996, 2003) des de la creació de l'empresa.

E (Econòmic) : En aquest punt trobem sobretot la situació econòmica global i particular de cada país, el fet de que l'empresa de matalassos vagi lligada al sector de la construcció, que ha decaigut en els últims anys i que afecta directament a Pikolín.

Tanmateix també trobem a França hi ha hagut un creixement econòmic i que l'empesa va adquirir el 50% del capital de Cafel, Recticel, fent que la marca aconseguís el

27% de la quota de mercat francesa.

S (Social) : Trobem que aquest factor és un dels més importants en l'evolució de l'empresa, ja que la seva campanya de màrqueting sempre ha anat molt lligada a la RESPONSABILITAT SOCIAL, la tendència actual de la societat és tenir molt en compte les accions socials responsables que puguin portar a terme les empreses. Pikolín ha donat suport a la lluita contra el càncer i ha portat una creuada en contra de la contaminació acústica relacionant aquestes accions amb el valor de la seva marca.

T (Tecnològic) : En aquest punt podem parlar de com la ràpida evolució de la tecnologia i dels medis de comunicació ha fet créixer l'empresa ràpidament i ha permès anar-se expandint i creant noves sucursals i fàbriques arreu de la península i per gran part de França.

Gràcies a la seva publicitat i evidentment al fàcil accés per part de la població a aquesta, Pikolín ha aconseguit un 98% de reconeixement, donant molta importància al valor de la marca.

El punt més important en tecnologia, és la inversió i recerca tecnològica que ha realitzat l'empresa durant l'últim mig segle en els seus productes per a la satisfacció i comoditat dels seus clients.

E (Mediambiental) : Com hem esmentat abans, Pikolín està compromesa amb les accions socials i la lluita en contra la contaminació acústica per al millor descans dels seus clients, ha fet que l'empresa tingui un reconeixement elevat i que evolucioni de manera positivament.

L (Legal) : Els Factors legals inclouen - la salut i la seguretat , la igualtat d'oportunitats, les normes de publicitat, drets dels consumidors i de les lleis, l'etiqueta del producte i la seguretat del producte. És evident que les empreses necessiten saber què és i què no és legal per tal de negociar amb èxit i Pikolín ha de tenir en compte les diferents legislacions que té cada país on està present.

Conclusió: Tot i que dins de l'anàlisi PESTEL tots els factors són importants, creiem que l'empresa Pikolín es centra més amb les estratègies relacionades amb la T (Àmbit Tecnològic) i la S (Àmbit Social). Amb la recerca i investigació de la nova tecnologia i millora per als seus productes i la estratègia de responsabilitat social que ha seguit la marca durant tots aquests anys, Pikolín ha aconseguit

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com