ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

FILOSOFIA LOCKE


Enviado por   •  12 de Marzo de 2014  •  1.582 Palabras (7 Páginas)  •  159 Visitas

Página 1 de 7

CAPITOL VIII

De l'inici de les societats polítiques

El text comença a parla de la llibertat per naturalesa de l'home, i nomes podem deixar de ser lliures quan ens unim a una comunitat de persones , ja que passa a ser un sol cos comú.

Aquest cos comú pot decidir d'acord a la majoria dels integrants, s'ha de moure a partir de la força més gran, el conveni de la majoria, aixo es difícil ja que encara que sigui un mateix cos, esta format per un conjunt de integrants i tots s'han de sotmetre a la decisions de la majoria. La comunitat que es capaç de actuar amb les lleis positives, vol dir que aquesta comunitat actua amb virtut de la raó i virtut de la naturalesa.

Existeix un pacte inicial d'acord a la nostra societat, la de sotmetrà a les decisions de la majoria, per tant podem afirmar que abans d'aquest pacte em sigut lliures, la llibertat per naturalesa.

Les dificultats sorgeixen quan els acords de la majoria no podem ser acceptats, i s'ha de solucionar a partir de les lleis de tothom.

Per passar de la llibertat de la naturalesa a una comunitat cal deixar tot el nostre poder per la nova unió, i es important que aquesta unió sigui una unió política, es a dir una societat política que seria un grup d'homes capaços de formar una unió i de unir-se a la societat, podria ser l'origen a un govern legítim. Però no s'ha vist cap govern d'homes independents, com tampoc s'ha vist que els homes que neixen en un govern no n'han pogut formar un nou dins d'aquell.

Pel que fa l'historia no se sap vertaderament com era l'estat de llibertat de la naturalesa, es a dir abans de que existeixi una societat comuna entre tots, es difícil recordar o intentar prevenir com ha estat el origen de la societat ja que la societat la podem identificar com a un cos i com el nostre cos els records del nostre naixement es gairebé impossible de recordar, però sempre existeix una idea de com ha estat perquè tenim certs indicis. En el cas del govern de Roma hi ha indicis que diuen que foren fruit de l'unió d'uns quants homes lliures e independents o que vivien diferents grups amb diferents reis i es regia que qualsevol home nascut era sotmès al cap de família i allò no trencava pas la seva llibertat per naturalesa i arribem a la conclusió que aquelles societats com la de Roma s'han iniciat per voluntat pròpia. I podem parla d'aquells que de principi han estat pobles lliures i mes tard s'han unit a una societat com el cas de Esparta. Son exemples que encara no ens mostren com ha esta l'origen del primera societat, ja que es difícil de trobar el punt d'inici. Encara que ens podem imaginar antigament una comunitat governada per un sol home, que el podem identificar com si fos el pare de una família.

La necessitat d'un govern es gairebé necessari ja que les persones difícilment podem viure junts sense un govern, com diu el text un govern es format per un pare que com en una família necessitat d'algú que transmetes segurança i atenció, i en el cas que aquest pare moris sempre podem trobar a un successor, que moltes vegades acaba sent de la mateixa línia i com el cas de americà hi han exemples en els grans regnats de Perú i Chile, si el successor es incapaç de transmetre els requisits necessaris, aquest poble es posava en la recerca d'un pare que reuneixi les capacitats necessàries d'un governador.

Donant una vista en la línia del temps hi trobem diferents governs que requereixen d'una sola persona per governar, però en canvi com Locke ens mostra un govern diferent en el que cal del consentiment dels individus per que existeixi i per ser votat democràticament per ser un govern mes igualitari i beneficiós per a tots. Però antigament s'ha cregut que la manera de governar era per un sol individuo i ha pensar que un govern era monàrquic, un govern a on ha estat present per tots d'una única manera i llavors estaven adaptats a una forma de govern senzilla i mes còmode per aquells que tenien els poders, la manca de idees per governar era obvia, no estaven disposats a canvia la seva forma de govern hereditari. A mes la preocupació de trobar una millor alternativa de govern no hi existia ja que en aquella època la màxima preocupació era la de defensar-se dels enemics i combatre per conquistar mes terreny. Es doncs natural trobar-nos amb un passat amb un govern tant unitària i egoista

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.8 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com